Analysis of polymerisation / aggregation processes by nir chemical imaging and ftir spectroscopy

Author

Martí Aluja, Idoia

Director

Larrechi García, Maria Soledad

Date of defense

2013-09-27

Legal Deposit

T.1427-2013

Pages

217 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

El principal objectiu d’aquesta tesi és desenvolupar mètodes analítics basats en la combinació entre l’espectroscòpia d’infraroig i tècniques quimiomètriques per analitzar in situ un procés de polimerització i l’agregació de la insulina. El procés de polimerització es va monitoritzar mitjançant la tècnica de near-infraredchemicalimaging (NIR-CI). L’anàlisi quimiomètric de les dades obtingudes ha permès evidenciar la presència d’un equilibri tautomèric d’un dels reactius. El segon procés estudiat ha estat l’agregació de la insulina, establint diverses metodologies basades en l’espectroscòpia d’infraroig (IR). Aquestes metodologies han permès, per una banda, avaluar l’efecte de fàrmacs antiretrovirals en el procés; i per altra banda, la influència de les tres variables bioquímiques més importants (temperatura, pH i força iònica) en el procés.


The overall objective of this thesis is to develop analytical methods based on infrared spectroscopy and chemometric techniques to analyse two different processes that involve a state change from a liquid to a solid. The first studied process is a polymerisation process and it was followed by near-infrared chemical imaging (NIR-CI). The chemometric treatment of the images acquired allowed evidencing a tautomer’s equilibrium of one of the reagents. The second studied process was insulin aggregation. Aggregation process was monitored infrared spectroscopy (IR), and different methods were established which allowed on the one hand the assessment of the effect of antiretroviral drugs on the process; and on the other hand, the influence of biochemical variables on the process.

Keywords

Chemometrics; insulin; protein aggregation; infrared; near-infrared chemical

Subjects

543 - Analytical chemistry

Documents

Thesis.pdf

15.30Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)