The generation of biofortified and weed-resistant cereal plants through genetic engineering

Author

Pérez Massot, Eduard

Director

Bassie Rene, Ludovic

Capell Capell, Teresa

Date of defense

2014-11-17

Legal Deposit

L.871-2015

Pages

294 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal

Abstract

El desenvolupament de cultius biofortificats amb un major contingut de minerals mitjançant l'enginyeria genètica pot resultar útil per combatre la malnutrició a curt o mitjà termini. En aquest projecte ens vam proposar desenvolupar plantes d'arròs transgèniques que acumulessin més calci (Ca) i seleni (Se) al gra. Les línies transgèniques van ser caracteritzades a nivell molecular, i es va avaluar com afectava l'expressió dels transgens a l'acumulació de minerals i al metabolisme del Ca i del Se en les plantes transgèniques. L’Striga perjudica greument la producció de cereals a l'Àfrica. L'ús de l'enginyeria genètica pot permetre el desenvolupament de noves varietats de cereals que produeixin menys quantitat d'estrigolactones, fent-les així resistents a l'Striga. En aquest estudi vam desenvolupar línies de blat de moro transgèniques que expressaven una construcció genètica de RNAi, per tal de disminuir l'expressió de dos dels gens involucrats en la biosíntesi d'estrigolactones, el Zmd27 i el Zmccd8.


El desarrollo de cultivos biofortificados con un mayor contenido de minerales mediante la ingeniería genética puede resultar útil para combatir la malnutrición a corto o medio plazo. En este proyecto nos propusimos desarrollar plantas de arroz transgénicas que acumulasen más calcio (Ca) y selenio (Se) en el grano. Las líneas transgénicas resultantes fueron caracterizadas a nivel molecular, y se evaluó cómo afectaba la expressión de los transgenes en la acumulación de minerales, así como en el metabolismo del Ca y del Se en las plantas transgénicas. El género Striga perjudica gravemente la producción de cereales en África. El uso de la ingeniería genética puede permitir el desarrollo de nuevas variedades de cereales que produzcan menos cantidad de estrigolactonas, haciéndolas así resistentes a la Striga. En éste estudio desarrollamos líneas de maíz transgénicas que expresaban niveles más bajos de dos de los genes involucrados en la biosíntesis de estrigolactonas, el Zmd27 y el Zmccd8.


The generation of biofortified staple crops with enhanced mineral content through genetic engineering is a promising approach to counter malnutrition in the short- and middle-term. We aimed to create a population of transgenic rice plants with increased capacity for calcium (Ca) and selenium (Se) accumulation in the grain. Transgenic rice lines were characterized at molecular level, and the impact of transgene expression on mineral accumulation and endogenous Ca and Se metabolism was preliminary evaluated. Cereal production in Africa is severely hampered by Striga infection. Genetic engineering can be used to develop Striga resistant cereal varieties through reducing strigolactone production. We generated transgenic maize plants expressing RNAi constructs targeting two genes involved in the strigolactone biosynthetic pathway, Zmd27 and Zmccd8. Expression of target genes was effectively down-regulated and distinctive phenotypes were observed in both transgenic lines. Strigolactone levels were drastically reduced in Zmccd8 line and offers great potential for Striga control.

Keywords

Biofortificat; Arròs; Blat de moro; Biofortificado; Arroz; Maiz; Biofortified; Rice; Corn

Subjects

633 - Field crops and their production

Knowledge Area

Enginyeria agroforestal

Documents

Tepm1de1.pdf

7.436Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)