Changing horizon of climate science: from scientific knowledge towards demand based, integrated climate services

Author

Lehoczky, Annamária

Director

Sobrino Rodríguez, José A.

Aguilar Anfrons, Enric

Date of defense

2017-10-27

Pages

258 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Geografia

Abstract

Els Serveis Climàtics (SC) tenen un rol addicional en la ciència del clima, amb l’objectiu de proporcionals als diferents tipus d’usuaris informació útil y processada sobre variabilitat climàtica, els impactes i riscos del canvi climàtic, així com les oportunitats i incerteses. Per tant, per reduir la distancia entre dades fiables i la seva usabilitat, la investigació de SC és de gran importància. Aquesta tesis d’investigació interdisciplinària aborda el desafiament de sintetitzar la informació climàtica. El seu objectiu general és facilitar la integració d’informació climàtica a escala regional dels SC per donar justificació a la planificació i formulació de polítiques d’adaptació al canvi climàtic. La novetat és què reflecteix l’enfoc orientat als usuaris dels SC, és a dir, a més de l’anàlisi climatològic quantitatiu, també utilitza dades socials qualitatives per entendre millor les necessitats dels professionals i acadèmics involucrats en la co-producció del coneixement relacionat amb el clima. Aquesta tesis utilitza diversos conjunts de dades, incloent dades remotes de la temperatura de la superfície terrestre, dades meteorològiques mesurades en superfície i simulacions de temperatura obtingudes d’un model climàtic regional d’alta resolució (12.5km). Les recomanacions se suporten en l’experiència pràctica. L’estudi de cas a escala local afavoreix nous resultats sobre el risc del calor urbà a la ciutat de València. Revelant un considerable efecte d’illa de calor urbana nocturna juntament amb un confort tèrmic desfavorable a les zones densament urbanitzades. Això subratlla la necessitat d’una planificació urbana resilent amb el canvi climàtic, especialment considerant la tendència d’escalfament gradual projectada per a finals del segle XXI a tota la Península Ibèrica. Per explorar els factors que influeixen en l’eficiència de les col·laboracions transdisciplinaries en els estudis de planificació i adaptació al clima urbà, es realitzaren entrevistes amb acadèmics i professionals. Concloent que la integració de diferents disciplines i perspectives es vital per a l’eficiència dels SC. Una major compressió de les necessitats i motivacions dels actors de les comunitats científiques i professionals contribueix a millorar les prestacions dels SC.


Los Servicios Climáticos (SC) desempeñan un rol adicional en la ciencia del clima, con el objetivo de proporcionar a los diferentes tipos de usuarios información útil sobre variabilidad climática, los impactos del cambio climático y sus riesgos, así como las oportunidades e incertidumbres. Por lo tanto, para salvar la brecha entre los datos fiables y su usabilidad, la investigación SC es de gran importancia. El objetivo general de esta tesis de investigación interdisciplinaria es facilitar la integración de información climática a escala regional y local de los SC que apoye la planificación y formulación de políticas de adaptación al cambio climático. La novedad es que refleja el enfoque orientado al usuario del SC, es decir, además del análisis climatológico cuantitativo, también utiliza datos sociales cualitativos para entender mejor las necesidades de los profesionales y académicos involucrados en la co-producción del conocimiento relacionado con el clima. Esta tesis utiliza varios conjuntos de datos, incluyendo datos remotos de la temperatura de la superficie terrestre, datos meteorológicos medidos en superficie y simulaciones de temperatura obtenidas de un modelo climático regional de alta resolución (12,5 km). Las recomendaciones se apoyan en la experiencia práctica. El estudio de caso a escala local ofrece nuevos resultados sobre el riesgo del calor urbano en la ciudad de Valencia. Revelando un considerable efecto de la isla de calor urbana nocturna junto con un confort térmico desfavorable en las zonas densamente urbanizadas. Esto subraya la necesidad de una planificación urbana resiliente al cambio climático, especialmente considerando la tendencia de calentamiento gradual proyecta para finales del siglo XXI en toda la Península Ibérica. Para explorar los factores que influyen la eficiencia de las colaboraciones transdisciplinarias en los estudios de planificación y adaptación al clima urbano, se realizaron entrevistas con académicos y profesionales. Concluyendo que la integración de diferentes disciplinas y perspectivas es vital para la eficiencia de los SC. Una mejor comprensión de las necesidades y motivaciones de los actores de las comunidades científicas y profesionales contribuye a mejorar las prestaciones de los SC.


Climate Services (CS) assign an additional role to Climate Science, aiming to provide different kinds of users with usable and actionable information on climate variability, climate change impacts and its related risks, opportunities and uncertainties. Thus, to bridge the gap between reliable data and their usability, CS research is highly important. This interdisciplinary research thesis addresses the climate information distillation challenge. Its overall aim is to pave the way for the integration of regional and local climate information into CS that support climate adaptation planning and policy-making. The novelty of this thesis is that it reflects on the user-oriented approach of CS, i.e., as well as quantitative climatological analysis, it also uses qualitative social data to better understand the needs of practitioners and academics engaged in climate-related knowledge co-production. The thesis uses various datasets, including remotely sensed land surface temperature data, ground-measured meteorological data and temperature simulations obtained from a high resolution (12.5 km) regional climate model. The recommendations are supported by practical experience. The local scale case study offers valuable new insights into the urban heat hazard in the city of Valencia (Spain), revealing the considerable nighttime urban heat island effect along with unfavourable thermal comfort in the densely built-up urban areas. This underlines the need for climate-resilient urban planning, especially in light of the projected gradual warming trend over the entire Iberian Peninsula towards the end of the 21st century. To explore the factors that influence the efficiency of transdisciplinary collaborations working on urban climate adaptation and planning, in-depth interviews were conducted with academics and practitioners. This thesis demonstrated that integrating different disciplines and perspectives is vital for efficient CS. An improved understanding of the needs and motives of stakeholders from science and practice communities greatly contributes to the development of CS.

Keywords

Serveis Climàtics; d’investigació interdisciplinàri; d’illa de calor urbana; Servicios Climáticos; isla de calor urbana; Climate Services; interdisciplinary research; urban heat island

Subjects

3 - Social Sciences; 504 - Threats to the environment; 6 - Applied Sciences. Medicine. Technology; 71 - Physical planning. Regional, town and country planning. Landscapes, parks, gardens

Knowledge Area

Ciències Socials i jurídiques

Documents

TESI.pdf

13.52Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)