Estudio de la producción científica en Cataluña

Author

Lara Navarra, Pablo

Director

Moya Anegón, Felix de

Duart Montoliu, Josep Maria

Codina, Lluís

Date of defense

2009-01-01

ISBN

9788469234655

Legal Deposit

B.9621-2009



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Comunicació

Doctorate programs

Programa de doctorat en Comunicació

Abstract

La investigación que se presenta identifica la producción científica catalana visible internacionalmente en las bases de datos del Institute for Scientific Information (ISI), en distintos niveles de agregación. Para alcanzar dicho fin se ha realizado un análisis descriptivo que permite conocer la situación actual del sistema catalán de ciencia y tecnología, con el propósito de: facilitar un instrumento para el análisis de la estructura que forman los diferentes campos científicos; conocer el estado del sistema de ciencia y tecnología de Cataluña; elaborar una batería de indicadores que proporcionen información sobre el volumen de producción, la excelencia científica y patrones de colaboración; analizar la evolución de la producción catalana en términos cuantitativos, cualitativos y estructurales y; examinar los resultados para detectar posibles interacciones y explicar los cambios más significativos.<br/>La recerca que es presenta identifica la producció científica catalana visible internacionalment en les bases de dades del Institute for Scientific Information (ISI), en diferents nivells d'agregació. Per a arribar a aquesta fi s'ha realitzat una anàlisi descriptiva que permet conèixer la situació actual del sistema català de ciència i tecnologia, amb el propòsit de: facilitar un instrument per a l'anàlisi de l'estructura que formen els diferents camps científics; conèixer l'estat del sistema de ciència i tecnologia de Catalunya; elaborar una bateria d'indicadors que proporcionin informació sobre el volum de producció, l'excel·lència científica i patrons de col·laboració; analitzar l'evolució de la producció catalana en termes quantitatius, qualitatius i estructurals i; examinar els resultats per a detectar possibles interaccions i explicar els canvis més significatius.


The research presented identifies the Catalan scientific work that can be accessed internationally via the Institute for Scientific Information (ISI) databases, on different aggregative levels. To this end, there has been descriptive analysis to find out the current state of affairs in the Catalan science and technology system in order to: provide a tool to analyse the structure of the different scientific fields; ascertain the current status of the science and technology system in Catalonia; produce a series of indicators providing information on the amount of work, scientific excellence and collaboration patterns; analyse the evolution of Catalan work in quantitative, qualitative and structural terms, and examine the results to detect possible interactions and explain the most important changes.

Keywords

Producción científica catalana; Excelencia científica; Cataluña; Estudio de la Ciencia; Cienciometría; Bibliometría

Subjects

316 - Sociology

Documents

tpln.pdf

16.71Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)