Entrepreneurship, ties and relational networks: the case of a public-private cross-border tourism product

Author

Solé Pla, Joan

Director

Guia, Jaume

Coenders, Germà

Date of defense

2012-02-13

Legal Deposit

Gi. 460-2012

Pages

434 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Organització, Gestió Empresarial i Disseny de Producte

Abstract

The thesis aims to understand the processes of entrepreneurship that try to create businesses or products with a high degree of complexity. This complexity comes from the fact that these products or initiatives can only be viable with the concurrence of a large number of heterogeneous actors (public, private, from different regions, etc..) which interact in a relational context. A case with these characteristics is the Camí dels Bons Homes. The thesis analyzes the evolution of the relational network from the point of view of its structure and content of its links. The results show and explain the observed changes in the network structure and the changes in the ties content. This analysis of the content of ties contributes to a new systematization and operationalization of ties’ content. Moreover this analysis takes in account negative ties, a less discussed issue in literature.


La tesi vol contribuir a la comprensió dels processos d’emprenedoria que tenen la finalitat de crear empreses o productes amb un elevat grau de complexitat. Aquesta complexitat ve donada pel fet que aquests productes o iniciatives només poden ser viables amb la concurrència d’un nombre elevat d’actors heterogenis (públics, privats, de diferents territoris, etc.) que interactuen en un context relacional. Un cas que compleix aquestes característiques és El Camí dels Bons Homes. La tesi analitza l’evolució de la seva xarxa relacional tant des del punt de vista de la seva estructura com del contingut dels seus vincles. Els resultats obtinguts mostren i expliquen els canvis observats en aquesta estructura així com els canvis en el contingut dels vincles. L’anàlisi d’aquest contingut aporta la novetat de fer una sistematització i operativització del contingut dels vincles que a més integra els vincles amb contingut negatiu molt menys tractats en la literatura.

Keywords

Entrepreneurship; Emprenedoria; Iniciativa empresarial; Relational networks; Xarxes relacionals; Redes relacionales; Business relationships; Relacions empresarials; Network dynamics; Xarxes dinàmiques; Redes dinámicas

Subjects

338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices

Documents

tjsp_20120213.pdf

11.64Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)