La creación artística en la educación de las personas con discapacidad intelectual. La autodeterminación

Autor/a

Morón Velasco, Mar

Director/a

Gómez Alemany, Isabel

Codirector/a

Cao, Marián, 1964-

Tutor/a

Sánchez Gómez, Lydia

Fecha de defensa

2011-05-06

ISBN

978-84-694-4866-3

Depósito Legal

B.25803-2011

Páginas

751 p.



Departamento/Instituto

Universitat de Barcelona. Departament de Didàctica de l'Educació Visual i Plàstica

Resumen

Este trabajo de investigación es un estudio sobre la autodeterminación en alumnos con discapacidad intelectual en un contexto de creación artística (visual y plástica) en una escuela de educación especial. Describe como estas personas son capaces de mejorar sus habilidades de autorregulación, de autoconocimiento, de percepción de control y eficacia, de establecer y conseguir objetivos, de resolución de problemas, etc. a partir de un proyecto de intervención educativa (con unos características concretas) basado en la creación artística.

Palabras clave

Creación artística; Creació artística; Artistic creation; Educació artística; Educació artística; Artistic education; Discapacidad intelectual; Discapacitat intel·lectual; Intellectual Disability

Materias

376 - Educación especial

Área de conocimiento

Ciències de l'Educació

Documentos

00.MMV_INDICE.pdf

179.7Kb

01.MMV_INTRODUCCIÓN.pdf

135.2Kb

02.MMV_PRIMERA_PARTE.pdf

1.240Mb

03.MMV_SEGUNDA_PARTE.pdf

7.835Mb

04.MMV_TERCERA_PARTE.pdf

245.6Kb

05.MMV_REFERENCIAS_BIBLIOGRÁFICAS.pdf

140.6Kb

06.MMV_FUENTES_RECURSOS.pdf

157.9Kb

07.MMV_INDICE_TABLAS.pdf

118.8Kb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)