Identification of natural products as antidiabetic agents using computer-aided drug design methods

Author

Guasch Pàmies, Laura

Director

García Vallvé, Santiago

Codirector

Pujadas Anguiano, Gerard,

Mulero Abellán, Miquel

Date of defense

2011-11-04

Legal Deposit

T.609-2013

Pages

205 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia

Abstract

Els productes naturals derivats de plantes són una font abundant de compostos biològicament actius, molts dels quals han servit de base pel desenvolupament de productes nutracèutics i farmacèutics. El disseny de fàrmacs assistit per ordinador juga un paper essencial en la identificació de productes naturals bioactius, reduint els costos i esforços experimentals. La diabetis mellitus tipus 2 és considerada com "l’epidèmia del segle 21" i, en conseqüència, és un dels principals reptes en el descobriment de fàrmacs en l'actualitat. Per tant, aquesta tesi doctoral es centra en la identificació de nous compostos i extractes naturals que actuïn com a agents antidiabètics. En aquest sentit, PPARgamma i DPP-IV han estat les dianes estudiades, en les quals s’han desenvolupat i validat diferents protocols de cribatge virtual. Els compostos bioactius trobats poden ser de gran utilitat com additius en l’alimentació funcional adreçada en la prevenció o tractament de la diabetis.


Natural products derived from medicinal plants are an abundant source of biologically active compounds, many of which have formed the basis for development of nutraceuticals and pharmaceuticals compounds. Computer-aided drug design methods such as virtual screening workflows play an essential role in the identification of undescribed bioactivities of natural products by minimizing the synthetic and biological testing efforts. Type 2 diabetes mellitus (T2DM) is considered to be the “epidemic of the 21st century” and, consequently, is one of the main challenges in drug discovery today. There is a significant unmet medical need for better drugs to treat T2DM because some therapies suffer undesirable side effects. Therefore, this PhD thesis is focus on the identification of new natural compounds as antidiabetic agents. In that sense, PPARgamma and DPP-IV have shown to be appropriate targets for antidiabetic drugs, targeting them appears to have good prospects for a successful therapeutic approach in the T2DM.

Keywords

antidiabetics; PPARgamma; DPP-IV; drug design; chemoinformatics; Natural products

Subjects

577 - Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics

Documents

thesis.pdf

7.874Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)