Valoració de l'eficàcia d'una malla protèsica en la prevenció d'hèrnia incisional en pacients que precisen una laparotomia

Author

Caro Tarrago, Aleidis

Director

Vicente Guillén, Vicente

Codirector

Olona Casas, Carles

Date of defense

2013-03-01

Legal Deposit

T.617-2013

Pages

195 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Medicina i Cirurgia

Abstract

Objectiu principal d’avaluar l’eficàcia de la col•locaciçó d’una malla en la prevenció d’una eventració quan es realitza una laparotomia mitjana en cirurgia electiva. Material i mètodes: estudi controlat, prospectiu, aleatoritzat i a cec simple. Es defineixen dos grups, al grup A es tanca la paret abdominal amb sutura continua i malla supraaponeuròtica. Al grup B es tanca la paret abdominal de forma convencional sense la malla. Resultats: En el Grup A s’han diagnosticat eventracions en 2/80 pacients i en el grup B 30/80. L’anàlisi de Kaplan-Meier mostra que la probabilitat d’eventració als 12 mesos en el grup A (malla) és de 1,5% i en el grup B (control) és de 35,9%, amb significació estadística (p<0,0001). Són factors relacionats amb l’aparició d’eventració: edat >75 anys, IMC>30 i albumina ≤3g/dL Conclusions: la col•locació d’una malla supraaponeuròtica profilàctica prevé l’hèrnia incisional independentment d’altres factors.


Objective: to evaluate the prevention of incisional hernia during the postoperative period of a midline laparotomy during elective surgery. Material and methods: a controlled, prospective, randomized and blind study was carried out. The patients in group A (mesh) were fitted with a polypropylene mesh, to reinforce the standard abdominal wall closure. The patients in group B (non- mesh) were given a standard abdominal wall closure and were not fitted with the mesh. Results: In group A 2/80 incisional hernias were diagnosed, whereas in group B the number was 30/80. The Kaplan-Meier survival curves show that the likelihood of incisional hernia at 12 months is 1.5% in group A compared to 35.9% in group B (p<0.0001), which means that the differences are statistically significant. The risk factotrs for incisional hernia are age>75 years old, BMI>30 and albumine <3g/dL. Conclusion: fitting a prophylactic supra-aponeurotic mesh prevents incisional hernia independently of other factors.

Keywords

Hernia incisional; Laparatomia; Malla profilactica

Subjects

617 - Surgery. Orthopaedics. Ophthalmology

Documents

Tesi.pdf

4.467Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)