El treball educatiu a la primera infància: la programació com a millora de la pràctica professional.

Author

Cornadó Rebate, José Maria

Director

Barrios Arós, Rosario

Date of defense

2013-05-24

Legal Deposit

T.986-2013

Pages

293 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Pedagogia

Abstract

La tesi doctoral “El treball educatiu a la primera infància: la programació com a millora de la pràctica professional” analitza i reflexiona sobre “qui, com, quan i per a què” es planifica la tasca educativa al primer cicle de l’educació infantil. Una de les tasques habituals de qualsevol educador i implícita, des del punt de vista professional, és programar. La manera de fer-ho depèn de molts factors diferents entre els que destaquen, les orientacions de l’administració educativa, el projecte educatiu del centre, els acords de l’equip educatiu, la formació rebuda, les característiques i les conviccions personals entre d’altres. Al llarg de la investigació s’analitza el que pensen els professionals que hi treballen, quins models utilitzen, quines dificultats es troben, que els aniria bé per realitzar amb més facilitat la seva tasca planificadora, en definitiva... es fa una anàlisi de l’actual situació. Per finalitzar s’analitzen eines i recursos per optimitzar la seva tasca, i una nova proposta per programar.


The doctoral thesis“El treball educatiu a la primera infància: la programació com a millora de la pràctica professional” (Education in early infancy: programming as a means of improving professional practice) analyzes and reflects on “who, how when and why” education is planned during the first cycle of infant education. One of the common and implicit tasks of any educator, from a professional perspective, is programming. The way in which this is carried out depends on many different factors, in particular the guidelines of the educational administration, the educational project implemented at the school, the agreements between members of the teaching team, the training received, and personal characteristics and convictions, among others. The research analyzes the opinions of professionals, which models they use, which difficulties they face, what would make their planning easier; in short the current situation is subjected to a thorough analysis. The thesis concludes by analysing which tools and resources would optimize their work and makes a new proposal for carrying out programming.

Keywords

Llar d'infants; Zero-tres; Programació

Subjects

37 - Education

Documents

TESI.pdf

10.64Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)