Reliability of classification and prediction in k-nearest neighbours

Author

Villa Medina, Joe Luis

Director

Boqué Martí, Ricard

Codirector

Ferré Baldrich, Joan

Date of defense

2013-10-25

Legal Deposit

T.1521-2013

Pages

222 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Abstract

En esta tesis doctoral seha desarrollado el cálculo de la fiabilidad de clasificación y de la fiabilidad de predicción utilizando el método de los k-vecinos más cercanos (k-nearest neighbours, kNN) y estrategias de remuestreo basadas en bootstrap. Se han desarrollado, además, dos nuevos métodos de clasificación:Probabilistic Bootstrapk-Nearest Neighbours (PBkNN) y Bagged k-Nearest Neighbours (BaggedkNN),yun nuevo método de predicción,el Direct OrthogonalizationkNN (DOkNN).En todos los casos, los resultados obtenidos con los nuevos métodos han sido comparables o mejores que los obtenidos utilizando métodos clásicos de clasificación y calibración multivariante.


En aquesta tesi doctoral s'ha desenvolupat el càlcul de la fiabilitat de classificació i de la fiabilitat de predicció utilitzant el mètode dels k-veïns més propers (k-nearest neighbours, kNN) i estratègies de remostreig basades en bootstrap. S'han desenvolupat, a més, dos nous mètodes de classificació: Probabilistic Bootstrap k-Nearest Neighbours (PBkNN) i Bagged k-Nearest Neighbours (Bagged kNN), i un nou mètode de predicció, el Direct OrthogonalizationkNN (DOkNN). En tots els casos, els resultats obtinguts amb els nous mètodes han estat comparables o millors que els obtinguts utilitzant mètodes clàssics de classificació i calibratge multivariant.

Keywords

kNN; Bootstrap; Reliability; Uncertainty; Classification

Subjects

311 - Statistics as a science. Statistical theory; 512 - Algebra; 54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy; 543 - Analytical chemistry

Documents

Tesis Joe_Luis_Villa_Medina.pdf

4.553Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)