Functional Nanomaterials from the Bottom-up Assembly of Colloidal Nanoparticles. A Strategy Towards Efficient Thermoelectrics

Author

Ibáñez Sabaté, Maria

Director

Cabot i Codina, Andreu

Morante i Lleonart, Joan Ramon

Tutor

Morante i Lleonart, Joan Ramon

Date of defense

2013-03-05

Legal Deposit

B 23404-2015

Pages

207 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Electrònica

Abstract

The work developed during this PhD has embraced several topics that I divide in three blocks. Each block contains two chapters in this dissertation. Additionally, a general introduction of the different topics is provided (Chapter 1). The first block corresponds to the study of colloidal synthetic routes to produce functional nanoparticles (Chapter 2 and 3). In the second block the developed nanoparticles are used to produce bulk nanostructured materials. The functional properties of the nanomaterials are also characterized in this second block. As the paradigmatic application for such bottom-up assembled nanostructured materials I considered thermoelectricity (Chapter 4 and 5). In the last block, I go one step beyond and design and prepare multiphase nanoparticles as building blocks for the bottom up production of nanocomposites with improved thermoelectric performance (Chapter 6 and 7).


El treball desenvolupat durant aquesta tesi doctoral engloba diverses temàtiques que s’han dividit en tres blocs. Cada bloc conté dos capítols. A més a més, com a Capítol 1 s’ha inclòs una introducció general de cadascuna de les temàtiques tractades. En el primer bloc, Capítols 2 i 3, s’estudien diferents síntesis col·loïdals per produir nanopartícules funcionals. En el segon bloc, Capítols 4 i 5, les nanopartícules desenvolupades s'utilitzen per produir materials nanoestructurats en bulk a partir del seu assemblatge. Les propietats funcionals d’aquests nanomaterials es caracteritzen també en aquest segon bloc. Com a aplicació paradigmàtica s’ha considerat la termoelectricitat. En l'últim bloc, Capítols 6 i 7, es va un pas més enllà i es dissenyen nanopartícules heterogènies com blocs de construcció per a la producció de nanocompostos amb millor rendiment termoelèctic.

Keywords

Materials nanoestructurats; Materiales nanoestructurados; Nanostructured materials; Electrònica; Electrónica; Electronics; Termoelectricitat; Termoelectricidad; Thermoelectricity; Col·loides; Coloides; Colloids; Energia; Energía (Física); Energy

Subjects

53 - Physics

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

MIS_PhD_THESIS.pdf

12.12Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)