Three essays in banking, financial fragility and CEO compensation

Author

Li, Zhao

Director

Freixas, Xavier

Date of defense

2015-12-21

Pages

141 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This dissertation investigates two issues: (1) banks' funding liquidity risk and its implications, and (2) the optimal design of CEO compensation contracts. The first chapter analyzes the interaction between banks' funding liquidity risk and asset market illiquidity. We emphasize how the lack of information distorts asset prices. In the model,asset fire sales, bank runs, and financial contagion, are all self-fulfilling, and emerge in a rational expectations equilibrium. The model also delivers new policy insights on bank capital holding and asset purchase programs. The second chapter also relates bank liquidity issues. It emphasizes how credit information sharing schemes can contribute to asset market liquidity, and therefore provides a novel exposition for the existence of such schemes. The last chapter is devoted to the design of CEO compensation contracts, where the coexistence of stock and option grants is rationalized as an optimal contract in a multiplicative model.


Aquesta tesi investiga dues qüestions: (1) la del risc de liquiditat dels bancs i les seves implicacions, i (2) el disseny òptim dels contractes de compensació CEO. En el primer capítol s'analitza la interacció entre el risc de liquiditat de finançament dels bancs i la falta de liquiditat del mercat d'actius. El model fa èmfasi en que la manca d'informació distorsiona els preus dels actius. Per aquesta raó, les vendes forçades d'actius, les corregudes bancàries, i el contagi financer, són formes de profecies autosatisfetes, i resulten en un equilibri d'expectatives racionals. El model també ofereix noves perspectives de política a la bateria de programes de compra d'actius i de regulació del capital. El segon capítol es refereix també a problemes de liquiditat del banc. Es posa l'accent en com els sistemes d'intercanvi d'informacií creditícia poden contribuir a la liquiditat del mercat d'actius, i, per tant, proporciona una nova justificació de l'existència d'aquests intercanvis d'informació. L'últim capítol es dedica al disseny de contractes de compensació del CEO, on la coexistència d'accions i opcions subvencions es racionalitza com un contracte òptim en un model multiplicador.

Keywords

Banks; Liquidity risk; CEO compensation; Bancs; Risc de liquiditat; Contractes de compensació CEO

Subjects

336 - Finance

Documents

tzl.pdf

811.0Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)