Qualitative analysis: viewing, consumption and usability of SVO

Author

Glass, James

Director

Jiménez-Morales, Manel

Date of defense

2020-01-24

Pages

334 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Comunicació

Doctorate programs

Programa de doctorat en Comunicació

Abstract

This research examines Subscription Video On-Demand (SVOD) using Netflix as one of the main examples that has seen a dramatic increase in usage in recent years compared to the traditional way of viewing content through television. Using focus group sessions and an online survey, a qualitative analysis approach is used by way of a thematic analysis to elaborate and gain insight into the phenomenon of SVOD within our society which has allowed viewers to alter time shifting and self-scheduling habits. Watching online film and television over the internet, forces the breakdown of the traditional value chain of viewing methods as well as consumption of it. This research aims to narrow this research gap surrounding SVOD. The results will be used to add value to the research area of this growing and changing phenomenon of online TV consumption with SVOD.


Aquesta recerca estudia el vídeo a la carta de pagament (SVOD, en anglès) a partir de l'exemple de Netflix, el qual ha vist un increment considerable de consum al llarg dels últims anys, especialment comparat amb els mitjans de comunicació tradicionals. A través de focus group i una enquesta en línia, es fa una anàlisi qualitativa que parteix d'un estudi temàtic, a fi d'elaborar i obtenir una idea del fenomen de l'SVOD dintre de la nostra societat. Aquest fenomen ha permès als espectadors alterar els hàbits d'horari d'ús i d'autoprogramació. Veure pel·licules i televisió a través d'internet força a trencar la cadena tradicional de valor dels mètodes de visionat així com el consum dels mateixos.

Keywords

Subscription Video On-Demand (SVOD); Netflix; Usability; Self-scheduling; Bingewatching; Consumption of content; Viewing habits; Vídeo de Subscripció Sota Demanda (SVOD); Usabilitat; Auto programació; Maratons de sèries; Consum de contingut; Hàbits de visionat

Subjects

316 - Sociology

Documents

tjg.pdf

3.767Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)