La Responsabilidad civil objetiva derivada de la información alimentaria: el caso de los alimentos ultraprocesados

Author

Durón Miranda, José Ángel

Director

González Pascual, María Isabel

Gómez Ligüerre, Carlos

Date of defense

2020-09-21

Pages

280 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret

Doctorate programs

Programa de doctorat en Dret

Abstract

La ciencia del Derecho, en su carácter rector del comportamiento social, es ante todo una disciplina cuya vigencia depende de que sus herramientas y mecanismos de aplicación sean eficaces y estén al alcance de todas las personas. En esta tesitura, el objetivo de la presente investigación; es el de robustecer la noción de que la “responsabilidad civil objetiva por producto defectuoso”, al ser un mecanismo que no requiere demostrar la culpa o negligencia del productor, se torna en una herramienta jurídica accesible y eficaz para exigir el resarcimiento de los daños derivados de la incorrecta información alimentaria; especialmente, en el caso de los Alimentos Ultraprocesados que son la causa principal de la pandemia del sobrepeso y obesidad.


The science of law, in its guiding character of social behaviour, is above all a social discipline whose validity depends on the effectiveness and accessibility of its tools and application mechanisms to all people. In this situation, the main objective of the present investigation is to strengthen the notion that “objective civil liability for defective product”, being a legal mechanism that does not require demonstrating the fault or negligence of the producer, becomes an accessible and effective legal tool to resolve damages derived from incorrect food information; especially, in the case of Ultra-processed Foods, which are the main cause of the pandemic of overweight and obesity.

Keywords

Alimentos ultraprocesados; Responsabilidad civil

Subjects

34 - Law. Jurisprudence

Documents

tjadm.pdf

1.604Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)