Essays on the political economy of mass media

Author

Djourelova, Milena

Director

Durante, Ruben

Date of defense

2021-07-26

Pages

146 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This dissertation studies three questions on the political economy of mass media. The first chapter examines the effects of media slant on public policy views, exploiting an experiment created by a ban on the politically charged term “illegal immigrant” by the Associated Press newswire. The second chapter studies the strategic timing of controversial policies with respect to the media cycle, looking at the case US presidential executive orders. The third chapter investigates the impact of online competition on the operation of traditional media and the downstream political implications of these transformations. Resum


Aquesta tesi estudia tres qüestions sobre l'economia política dels mitjans de comunicació. El primer capítol estudia els efectes del biaix dels mitjans de comunicació sobre les opinions de les polítiques públiques, aprofitant un experiment creat per la prohibició del terme políticament carregat d'immigrant il.legal per la revista Associated Press. El segon capítol estudia el moment estratègic de polèmiques controvertides pel que fa al cicle mediàtic, examinant el cas de les ordres de l'executiu presidencial dels EUA. El tercer capítol investiga l'impacte de la competència dels mitjans de comunicació en línia sobre el funcionament dels mitjans tradicionals i les implicacions polítiques posteriors d'aquestes transformacions.

Keywords

Mass media; Political economy; Mitjans de comunicació; Economia política

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tmnd.pdf

11.73Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)