Constructing the other: Analysis of foreign correspondent's discourses and practices during the Coronavirus crisis in China

Author

Calatayud Vaello, Adrià

Director

Rodrigo Alsina, Miquel

Date of defense

2021-12-14

Pages

361 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Comunicació

Doctorate programs

Programa de doctorat en Comunicació

Abstract

This dissertation examines foreign correspondents’ discourses and professional practices during their coverage of the coronavirus crisis in China from the perspective of intercultural communication. On the one hand, it compares reporting on the coronavirus crisis in China by foreign correspondents from eight media outlets through a critical discourse analysis that combines quantitative and qualitative elements. On the other hand, the correspondents themselves explain their experiences during their coverage the crisis, as well as their understanding of foreign correspondence and their approach toward intercultural communication, through a series of semi-structured interviews. By putting research on foreign correspondence and intercultural communication in dialogue, this dissertation represents an attempt to fill a gap in the existing academic literature.


Aquesta dissertació examina els discursos i les pràctiques professionals dels corresponsals internacionals durant la cobertura de la crisi del coronavirus a la Xina des de la perspectiva de la comunicació intercultural. Per una banda, compara les informacions redactades pels corresponsals de vuit mitjans internacionals a través d’una anàlisi crítica del discurs que combina elements quantitatius i qualitatius. Per altra banda, els mateixos corresponsals expliquen les seves experiències durant la cobertura de la crisi, així com la seva percepció de la professió de corresponsal i la manera com aborden la comunicació intercultural, a través d’una sèrie d’entrevistes semiestructurades. En posar la recerca sobre la feina dels corresponsals i la comunicació intercultural en diàleg, aquesta dissertació suposa un intent d’omplir el buit que existeix actualment en la literatura acadèmica.

Keywords

Foreign correspondents; Intercultural communication; Covid-19; Coronavirus; China; Critical discourse analysis; Corresponsals internacionals; Comunicación intercultural; Xina; Anàlisi crítica del discurs

Subjects

316 - Sociology

Documents

tacv.pdf

5.997Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)