L'efecte hipnòtic en el cinema postmodern

Author

Ferret Fortuny, Jordi

Director

Font, Domènec

Date of defense

2010-10-22

ISBN

978-84-694-1229-9

Legal Deposit

B.4754-2011



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Comunicació

Doctorate programs

Programa de doctorat en Comunicació

Abstract

L'efecte hipnòtic en el cinema postmodern desenvolupa una aproximació al discurs postmodern a través de la categoria estètica d'allò sinistre (das unheimliche), com el camí que senyala l'ombra i el fantasma, el desplaçament del subjecte i la representació de l'inconscient, el real del desig, per mitjà de la metàfora de la hipnosi aplicada al cinema.<br/>Hypnotic effect in postmodern cinema develops an approach to postmoden theories throught the sinister aesthetic category (das unheimliche), understood as the way that shows the shadow and the ghost, the subject displacement and the unconsciousness representation, the real of the desire, by the metaphor of hypnosis applied to cinema.

Keywords

unconsciousness; identity; subject; theory; postmodernity; cinema; aesthetics; dream; hypnosis; das unheimliche; allò sinistre; tragèdia; capitalisme tardà; esquizofrènia; allò real; repetició; passió; desig; inconscient; identitat; subjecte; discurs; postmodernitat; cinema; estètica; onirisme; somni; hipnosi; desire; passion; encore; the real; schizophrenia; late capitalism; tragedy; sinister aesthetic category

Subjects

77 - Photography and similar processes

Documents

tjff.pdf

25.43Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)