Statistical and empirical issues in the analysis of duration data

Author

Espinal Berenguer, Anna

Director

Satorra, Albert

Date of defense

2002-02-15

ISBN

8468822744

Legal Deposit

B.8967-2003



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

Aquesta tesi s'emmarca en l'anàlisi de la supervivència. A la primera part es proposa una metodologia per estimar els coeficients d'un model lineal amb censura a la resposta i error de mesura a les covariants. Es proposa un estimador consistent que combina les metodologies per estimar models lineals de resposta censurada i, les utilitzades per als models amb variables explicatives mesurades amb error. Els errors estàndard de l'estimador es calculen numèricament mitjançant bootstrap. Algunes simulacions mostren les propietats de l'estimador.<br/>A la segona part s'analitzen històries laborals espanyoles. Hi ha tres tipus d'episodis: de treball autònom, per compte d'altri i sense treballar. Es duen a terme els següents estudis: estimació no paramètrica de la funció de supervivència pels diferents episodis; anàlisi de la durada del primer episodi de la història laboral; models de competing risk per a cada tipus d'episodis; i una anàlisi longitudinal dels cinc primers episodis tractats conjuntament.


This thesis is about survival analysis. The first part is focused on linear regression models with a censored dependent variable and, the explanatory variable contaminated with measurement error. A methodology which produces consistent estimates of the regression coefficients is proposed. It combines the procedures for fitting linear models with censoring and, the estimation methods for linear models with measurement error. Standard errors of the estimator are computed using the bootstrap method. The performance of the estimator is evaluated by Monte Carlo studies.<br/>The second part analyzes data about Spanish labor market histories. We study the duration of three types of labor spells (self-employment, wage-earner and non-working). We carry out several analyses: non-parametric approaches of the survival functions for several sets of spells a standard duration analysis for the first spells of the labor history a competing risk analysis for each type of spell; and a longitudinal analysis for the five early spells of the labor histories.

Keywords

històries laborals; survival analysis; measurement errors; anàlisi de la supervivència; errors de mesura; labor market histories

Subjects

311 - Statistics as a science. Statistical theory; 331 - Labour. Employment. Work. Labour economics. Organization of labour.

Documents

taeb1de1.pdf

877.5Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)