Tratamiento ambulatorio de las fugas aéreas persistentes en cirugía torácica

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Medicina i Cirurgia
dc.contributor.author
Martínez Somolinos, Sandra
dc.date.accessioned
2013-07-22T11:43:33Z
dc.date.available
2013-07-22T11:43:33Z
dc.date.issued
2013-06-17
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/119555
dc.description.abstract
La fuga aérea persistente (FAP) es la complicación más frecuente en el postoperatorio de cirugía torácica. Se presenta un estudio de cohortes, donde de forma aleatoria se establecieron dos cohortes de enfermos con FAP. La cohorte A fue tratada hospitalariamente con un drenaje pleural conectado a aspiración. La cohorte B se la trató ambulatoriamente mediante un drenaje conectado a un dispositivo de aspiración portátil. Se demostró no aumentar la morbilidad ni los reingresos hospitalarios del paciente tratado domiciliariamente; se comprobó un incremento de la movilidad y calidad de vida del enfermo; se observó una disminución de la estancia media hospitalaria (de 11,42 días para la cohorte A y de 5,74 días para la cohorte B); se objetivó un ahorro de reintervenciones quirúrgicas para el tratamiento de la FAP (del 44% en la cohorte A frente al 2% en la cohorte B) y se estimó un ahorro económico de 431511 euros.
spa
dc.description.abstract
The persistent air leak (PAL) is the most common complication after thoracic surgery. We present a cohort study, which randomly established two cohorts of patients with PAL. The cohort A was hospitably treated with a chest tube connected to suction. The cohort B was treated as outpatients by a drain connected to a portable suction device. It showed no increased morbidity or patient readmissions of the outpatients, also showed increased mobility and quality of life of patients; we observed a decrease in the average hospital stay (11.42 days for the cohort A and 5.74 days for the cohort B); we observed savings of reoperation for the treatment of the PAL (from 44% in cohort A compared to 2% in cohort B) and it was estimated a cost savings of 431511 euros
eng
dc.format.extent
253 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Cirurgia toràcica
dc.subject
Complicacions postoperatòries
dc.subject
Fuita aèria persistent
dc.subject
Tractament ambulatori
dc.title
Tratamiento ambulatorio de las fugas aéreas persistentes en cirugía torácica
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
61
cat
dc.contributor.authoremail
sandra_toracica@hotmail.com
dc.contributor.director
Canalís Díaz, Emilio
dc.contributor.codirector
Sebastian Quetglas, Fernando
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
T.1009-2013


Documents

TESI.pdf

5.764Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)