Steering CO2 bio-electrocycling into valuable compounds through inline monitoring of key operational parameters

dc.contributor
Universitat de Girona. Institut de Medi Ambient
dc.contributor.author
Blasco Gómez, Ramiro
dc.date.accessioned
2021-02-19T10:22:21Z
dc.date.available
2021-02-19T10:22:21Z
dc.date.issued
2020-07-22
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/670848
dc.description.abstract
Microbial Electrochemical Technologies (METs) are a promising alternative for capturing and in-situ reducing CO2 through the use of renewable electricity. Microorganisms grown in autotrophic conditions use CO2 as an electron acceptor and an electrode provides them electrons in the form of electricity. In this process, known as microbial electrosynthesis (MES), different compounds are produced depending on the metabolic possibilities of the microorganisms present in the system. The potential of this technology is high: a culture enriched with selected electroactive microorganisms is able to effectively transform CO2 into high value-added compounds. This Doctoral Thesis investigated reliable operational procedures for the monitoring of the performances of METs to produce suitable substrates for economically viable downstream applications. The cathodes of two different designs of bioelectrochemical systems (BESs) were inoculated with an enriched culture of a carboxydotrophic strain and were operated until stable conversion of CO2 into acetate, ethanol and small amounts of butyrate.
en_US
dc.description.abstract
Les tecnologies microbianes electroquímiques (METs) són una alternativa prometedora per capturar i reduir in situ el CO2 a través de l’ús d’electricitat renovable. Microorganismes cultivats en condicions autotròfiques usen CO2 com a acceptor d’electrons i un elèctrode aporta electrons en forma d’electricitat. En aquest procés, conegut com a electrosíntesi microbiana (MES), es produeixen diferents compostos en funció de les possibilitats metabòliques dels microorganismes presents al sistema. El potencial d’aquesta via és alt: un cultiu enriquit de microorganismes electroactius seleccionats pot fer possible la transformació del CO2 en compostos d’alt valor afegit. En aquesta tesi s'han estudiat diferents paràmetres d'operació que a través d'un monitoratge exhaustiu durant la transformació de l'CO2 mitjançant reactors MET. Es van utilitzar dos dissenys de reactor diferents (tubular i pla) de sistemes bioelectroquímics (BES; sigles en anglès) que van ser inoculats amb un cultiu enriquit amb una soca carboxidotrófica electroactiva i es van operar fins aconseguir l’electro-conversió estable de el CO2 en acetat, etanol i petites quantitats de butirat.
en_US
dc.format.extent
196 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Bioelectroquímica
en_US
dc.subject
Bioelectrochemistry
en_US
dc.subject
Biofuel
en_US
dc.subject
Electrosíntesi microbiana
en_US
dc.subject
Microbial electrosynthesis
en_US
dc.subject
CO2
en_US
dc.subject
Anhídrid carbònic
en_US
dc.subject
Carbon dioxide
en_US
dc.subject
Dióxido de carbono
en_US
dc.title
Steering CO2 bio-electrocycling into valuable compounds through inline monitoring of key operational parameters
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
504
en_US
dc.subject.udc
577
en_US
dc.contributor.director
Colprim Galceran, Jesús
dc.contributor.director
Balaguer i Condom, Maria Dolors
dc.contributor.director
Puig Broch, Sebastià
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

trbg_20190722.pdf

8.965Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)