Deciphering mechanisms underlying Mycorrhizal Induced Resistance in tomato plants

dc.contributor
Universitat Jaume I. Escola de Doctorat
dc.contributor.author
Sanmartín Martínez, Neus
dc.date.accessioned
2021-09-21T09:23:39Z
dc.date.available
2022-07-21T02:00:10Z
dc.date.issued
2021-07-21
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/672434
dc.description
Compendi d'articles
dc.description.abstract
En esta tesis doctoral he tratado de descifrar algunos de los mecanismos tras la Resistencia Inducida por Micorrizas (MIR). Las plantas micorrizadas son más sensibles y perciben más rápido un futuro estrés. Esto está acompañado por un reordenamiento metabolómico y una aumentada deposición de callosa dirigida por cambios proteicos tras el establecimiento de la simbiosis. Estas modificaciones pueden ser los mecanismos claves en la MIR frente a Botrytis cinerea. Además, cambios puntuales en los volátiles en plantas micorrizadas también pueden contribuir a la mayor resistencia frente al patógeno al mostrar propiedades antifúngicas.
dc.description.abstract
In this doctoral thesis I have tried to decipher some mechanisms behind Mycorrhiza-Induced Resistance (MIR). Mycorrhizal plants become more sensitive and perceive earlier the upcoming stress. This is accompanied by a plant metabolic rearrangement and enhanced callose accumulation directed by protein changes after symbiosis establishment. These modifications can be key components of defence priming behind MIR against Botrytis cinerea. Furthermore, the changes in specific VOCs released by mycorrhizal plants likely contribute to the enhanced resistance since they show antifungal properties.
dc.format.extent
314 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat Jaume I
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Mycorrhizal Induced Resistance
dc.subject
Priming
dc.subject
Plant defence
dc.subject
Metabolomics
dc.subject
Arbuscular Mycorrhizal Fungi
dc.subject
Biotic stress
dc.subject.other
Ciències naturals, químiques, físiques i matemàtiques
dc.title
Deciphering mechanisms underlying Mycorrhizal Induced Resistance in tomato plants
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
632
dc.contributor.director
Sánchez Bel, Paloma
dc.contributor.director
Flors Herrero, Víctor
dc.embargo.terms
12 mesos
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.doi
http://dx.doi.org/10.6035/14104.2021.722450
dc.description.degree
Programa de Doctorat en Ciències


Documents

2021_Tesis_Sanmartin Martinez_Neus.pdf

48.25Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)