La Intervención Administrativa en la Industria Farmacéutica. La Gestión de la Prevención de Riesgos Laborales, el Reglamento REACH, la Gestión Medioambiental y la Responsabilidad Social Corporativa en la industria farmacéutica

Author

Obrador Ruiz, Bartolomé

Director

Martínez Quirante, Roser

Date of defense

2022-03-28

Pages

468 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Seguretat Humana i Dret Global

Abstract

En aquesta tesi doctoral el nostre objectiu és desenvolupar l’aplicació del marc normatiu en Prevenció de Riscos laborals (d’ara endavant PRL), la Gestió Mediambiental (d’ara endavant GMA), el Reglament REACH i la Responsabilitat Social Corporativa (d’ara endavant RSC) en l’àmbit de la indústria farmacèutica. D’altra banda pretenem també fer una investigació empírica entre les indústries farmacèutiques ubicades a Catalunya pel que fa a la PRL, la GMA i la RSC, a més de comparar els índexs d’accidentalitat de les indústries farmacèutiques catalanes amb les de la resta d’Espanya, amb les indústries dàmbit similar com el químic i lalimentari i amb la resta dindústries en general. Pretenem demostrar com les actuacions que es duen a terme a les indústries farmacèutiques contribueixen molt en la reducció de l’accidentalitat i que aquestes xifres siguin netament inferiors en comparació amb les de la resta d’indústries.


En esta tesis doctoral nuestro objetivo es desarrollar la aplicación del marco normativo en Prevención de Riesgos laborales (en adelante PRL), la Gestión Medioambiental (en adelante GMA), el Reglamento REACH y la Responsabilidad Social Corporativa (en adelante RSC) en el ámbito de la industria farmacéutica. Por otra parte pretendemos también realizar una investigación empírica entre las industrias farmacéuticas ubicadas en Catalunya en lo que se refiere a la PRL, la GMA y la RSC, además de comparar los índices de accidentalidad de las industrias farmacéuticas catalanas con las del resto de España, con las industrias de ámbito similar como el químico y el alimentario y con el resto de industrias en general. Pretendemos demostrar como las actuaciones que se llevan a cabo en las industrias farmacéuticas contribuyen sobremanera en la reducción de la accidentalidad en las mismas y a que dichas cifras sean netamente inferiores en comparación con las del resto de industrias.


In this doctoral thesis our objective is to develop the application of the regulatory framework in Occupational Risk Prevention (hereinafter PRL), Environmental Management (hereinafter GMA), the REACH Regulation and Corporate Social Responsibility (hereinafter CSR) in the field of the pharmaceutical industry. On the other hand, we also intend to carry out an empirical investigation among the pharmaceutical industries located in Catalonia with regard to PRL, GMA and CSR, in addition to comparing the accident rates of the Catalan pharmaceutical industries with those of the rest of Spain, with similar industries such as chemicals and food, and with other industries in general. We intend to demonstrate how the actions carried out in the pharmaceutical industries greatly contribute to the reduction of accidents in them and that these figures are clearly lower compared to those of the rest of the industries.

Keywords

Seguretat; Seguridad; Safety; Mediambient; Medioambiente; Environment; RSC; CSR

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

baobru1de1.pdf

3.681Mb

Orbfeerrates1.de1.pdf

2.597Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)