Les faunes del Plistocè final-Holocè a la Catalunya Meridional i de Ponent: interpretacions tafonòmiques i paleoculturals

Author

Nadal Lorenzo, Jordi

Director

Fullola Pericot, Josep M., (Josep Maria), 1953-

Morales Muñiz, Arturo

Date of defense

1998-04-22

Pages

676 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia

Abstract

En el presente trabajo se exponen los resultados del estudio faunístico de diferentes yacimientos catalanes correspondientes al Paleolítico Superior final y Epipaleolítico. De estos se deducen los cambios paleoambientales y los cambios paleoculturales que sufrieron las poblaciones prehistóricas en la adaptación a los nuevos conjuntos faunísticos, fuente de gran parte de los recursos alimentarios. Este cambio fue progresivo y no supuso una transformación drástica de las estrategias de subsistencia. La mejora climática se refleja en la potenciación de unos recursos hasta ahora poco aprovechados en esta zona (lagomorfos y moluscos terrestres), aunque ya consumidos habitualmente en otras regiones más meridionales de la Península Ibérica.

Keywords

Fauna; Animals; Plistocè; Pleistoceno; Pleistocene; Holocè; Holoceno; Holocene; Catalunya; Cataluña; Catalonia

Subjects

90 - Archaeology. Prehistory

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Documents

JNL_TESI.pdf

55.60Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)