Acondicionamiento isquémico (delay phenomenon) del colon derecho e Íleon terminal en un modelo experimental en ratas

Author

Rodríguez Leon, Gerardo

Director

Jorba Martin, Rosa Maria

De Oca Burguete, Javier

Date of defense

2023-02-10

Pages

64 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Medicina i Cirurgia

Abstract

INTRODUCCIÓN: el acondicionamiento isquémico preoperatorio (AIP) del estómago mejora los resultados de la gastroplastia de reemplazo esofágico y está asociado a una baja morbilidad. En algunos casos, el estómago no puede ser utilizado para el reemplazo esofágico y se emplean otros órganos, habitualmente el colon. Actualmente no hay estudios que analicen el AIP del colon previo a coloplastia. OBJETIVO: determinar la viabilidad del AIP del colon e íleon terminal en un modelo experimental en ratas MÉTODOS: el estudio se realizó en Rattus norvegicus mediante ligadura quirúrgica de los vasos ileocólicos. Se establecieron 7 grupos de animales (6 ratas por grupo), los grupos fueron definidos por el día de eutanasia posterior al AIP (+1, +3, +6, +10, +15 y +21) comparándolo con un grupo control (sham). La viabilidad del modelo se definió como <10% de necrosis transmural. La valoración de daño histológico se realizó mediante la puntuación descrita por Chiu en secciones teñidas con HyE. La neovascularización se determinó mediante el contaje de vasos teñidos mediante inmunohistoquímica para CD31 en 5 campos de gran aumento.


BACKGROUND: Preoperative gastric ischemic conditioning (IC) improves the outcome of esophageal replacement gastroplasty and is associated with a low morbidity. In some cases, the stomach cannot be used for esophageal replacement and a colonic replacement is required instead. Currently, there are no studies which have assessed colonic IC or the adaptive mechanism within the colon of a cycle of ischemia and reperfusion. OBJECTIVE: to determinate the feasibility of IC in the colon and terminal ileum in an experimental rat model. METHODS: The study was conducted in the Rattus norvegicus with ileocolic vascular ligation. Seven groups of animals were established (6 rats per group) with groups defined by the date of their post-IC euthanasia (+1, +3, +6, +10, +15 and +21). Comparisons were made with a sham group. Viability of the model was defined as < 10% of transmural necrosis. The evaluation of histological damage used the Chiu score in H&E sections of paraffin-embedded specimens with assessment of neovascularization by the median of submucosal vessel counts in 5 high magnification fields using CD31 immunohistochemistry.


INTRODUCCIÓ: el condicionament isquèmic preoperatori (AIP) de l'estómac millora els resultats de la gastroplàstia de reemplaçament esofàgic i està associat a una baixa morbiditat. En alguns casos, l'estómac no pot ser utilitzat per al reemplaçament esofàgic i es fan servir altres òrgans, habitualment el còlon. Actualment no hi ha estudis que analitzin l'AIP de l'còlon previ a coloplastia. OBJECTIU: determinar la viabilitat de l'AIP de l'còlon i ili terminal en un model experimental en rates MÈTODES: l'estudi es va realitzar en rata comuna mitjançant lligadura quirúrgica dels vasos ileocòlics. Es van establir 7 grups d'animals (6 rates per grup), els grups van ser definits pel dia d'eutanàsia posterior a l'AIP (+1, +3, + 6, +10, +15 i +21) comparant-lo amb un grup control (sham). La viabilitat de el model es va definir com <10% de necrosi transmural. La valoració de dany histològic es va realitzar mitjançant la puntuació descrita per Chiu en seccions tenyides amb HiE. La neovascularització es va determinar mitjançant el comptatge de capilars tenyits mitjançant immunohistoquímica per CD31 en 5 camps de gran augment.

Keywords

Acondicionament isquèmic; Esofaguectomía; Coloplastia; Acondicionamiento isquémico; Ichemic conditioning; Esophagectomy; Coloplasty

Subjects

61 - Medical sciences

Knowledge Area

Ciències de la salut

Documents

TESI Gerardo Rodríguez Leon_ .pdf

4.353Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)