Ginseng, ¿una ayuda ergogénica para corredores? Conexión entre el metabolismo lipídico, inflamación y estrés oxidativo con el rendimiento deportivo

Author

Hernández García, Cristian Didier

Director

Naudí i Farré, Alba

Serrano Casasola, José Carlos Enrique

Date of defense

2020-01-17

Pages

323 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Medicina Experimental

Abstract

El Panax Ginseng és àmpliament utilitzat per esportistes com una ajuda ergogènica, però no hi ha evidència científica que doni suport a la seva utilització. L'objectiu d'aquesta tesi és avaluar l'efecte ergogènic d'una suplementació diària de 500 mg de Panax Ginseng durant 2 setmanes en corredors de fons. Els resultats obtinguts mostren una disminució significativa dels lípids totals i triglicèrids plasmàtics; el consum d'O2 i la producció de CO2 durant l'activitat física i l'estrès oxidatiu proteic; així com un augment en la resposta antiinflamatòria. No obstant això, malgrat aquests canvis, no es van observar efectes a curt termini en el rendiment esportiu. Es conclou que aquesta intervenció és un tractament segur i exerceix un efecte en l'homeòstasi dels lípids, així com un efecte estalviador d'energia i una disminució en la percepció de fatiga durant l'activitat esportiva moderada.


El Panax Ginseng es ampliamente utilizado por deportistas como una ayuda ergogénica, sin embargo no existe evidencia científica que apoye su utilización. El objetivo de esta tesis es evaluar el efecto ergogénico de una suplementación diaria de 500 mg de Panax Ginseng durante 2 semanas en corredores de fondo. Los resultados obtenidos muestran una disminución significativa de los lípidos totales y triglicéridos plasmáticos; el consumo de O2 y la producción de CO2 durante la actividad física y el estrés oxidativo proteico; así como un aumento en la respuesta anti-inflamatoria. No obstante, a pesar de estos cambios, no se observaron efectos a corto plazo en el rendimiento deportivo. Se concluye que esta intervención es un tratamiento seguro y ejerce un efecto en la homeostasis de los lípidos, así como un efecto ahorrador de energía y una disminución en la percepción de fatiga durante la actividad deportiva moderada.


Panax Ginseng is easily used by athletes as an ergogenic aid, however there is no scientific evidence to support its use. The objective of this thesis is to evaluate the ergogenic effect of a 500 mg daily supplementation of Panax Ginseng for 2 weeks in long distance runners. The obtained results showed a significant decrease in total lipids and plasma triglycerides; O2 consumption and CO2 production during physical activity and protein oxidative stress; as well as an increase in the anti-inflammatory response. However, despite these changes, no short-term effects on sports performance were observed. It is concluded that this intervention is a safe treatment and exerts an effect on lipid homeostasis, as well as an energy-saving effect and a decrease in the perception of fatigue during moderate sports activity.

Keywords

Panax ginseng; Esport; Estrès oxidatiu; Deporte; Estrés oxidativo; Sport; Oxidative stress

Subjects

663/664 - Food and nutrition. Enology. Oils. Fat

Knowledge Area

Nutrició i Bromatologia

Documents

Tcdhg1de1.pdf

4.878Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)