Admission control schemes for TCP elastic traffic in class-based networks

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors
dc.contributor.author
Fàbrega i Soler, Lluís
dc.date.accessioned
2011-04-12T17:31:59Z
dc.date.available
2008-07-29
dc.date.issued
2008-07-11
dc.date.submitted
2008-07-29
dc.identifier.isbn
9788469159606
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0729108-105009
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/7604
dc.description.abstract
En aquesta tesi proposem dos esquemes de xarxa amb control d'admissió per al trànsit elàstic TCP amb mecanismes senzills. Ambdós esquemes són capaços de proporcionar throughputs diferents i aïllament entre fluxos, on un "flux" es defineix com una seqüència de paquets relacionats dins d'una connexió TCP. Quant a l'arquitectura, ambdós fan servir classes de paquets amb diferents prioritats de descart, i un control d'admissió implícit, edge-to-edge i basat en mesures. En el primer esquema, les mesures són per flux, mentre que en el segon, les mesures són per agregat. El primer esquema aconsegueix un bon rendiment fent servir una modificació especial de les fonts TCP, mentre que el segon aconsegueix un bon rendiment amb fonts TCP estàndard. Ambdós esquemes han estat avaluats satisfactòriament a través de simulació en diferents topologies de xarxa i càrregues de trànsit.
cat
dc.description.abstract
In this thesis we propose two network schemes with admission control for TCP elastic traffic using simple mechanisms. Both schemes are able to provide different throughputs and isolation between flows, where a flow is defined as a sequence of related packets within a TCP connection. Regarding to the architecture, both use packet classes with different discarding priorities and an admission control that is implicit, edge-to-edge and based on measurements. In the first scheme, measurements are per-flow, while in the second one, measurements are per-aggregate. The first scheme achieves a good performance using a special modification of TCP sources, while the second scheme achieves a good performance with standard TCP sources. Both schemes have been evauated succesfully through simulation in different network topologies and traffic loads.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Calidad de servicio
dc.subject
Qualitat de servei
dc.subject
Quality of service
dc.subject
Trabajo en red
dc.subject
Treball en xarxa
dc.subject
Networking
dc.subject
Internet
dc.subject
Conexión TCP
dc.subject
Connexió TCP
dc.subject
TCP connection
dc.subject
Tránsito elástico
dc.subject
Trànsit elàstic
dc.subject
Elastic traffic
dc.subject
Control de admisión
dc.subject
Control d'admissió
dc.subject
Admission control
dc.title
Admission control schemes for TCP elastic traffic in class-based networks
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
004
cat
dc.subject.udc
68
cat
dc.contributor.authoremail
lluis.fabrega@udg.edu
dc.contributor.director
Jové Lagunas, Teodor
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
cat
dc.identifier.pdf
http://mediaserver.csuc.cat/tdx/documents/77/14/93/77149312137962239540428066664171094718/
dc.identifier.dl
Gi. 1195-2008


Documents

tlfs_20080711.pdf

1.899Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)