Situació actual del tennis femení a Espanya

Author

Francin Veciana, Montserrat

Director

Pérez Ramírez, M. del Carmen

Date of defense

2012-06-15

Legal Deposit

T.1051-2012

Pages

295 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Pedagogia

Abstract

Aquests estudi el centrarem en les jugadores que estan lluitant per aconseguir un lloc en el mon professional del tennis, conèixer les dificultats que comporta aquesta etapa i les raons que promouen a moltes d’elles a abandonar els entrenaments. Un dels nostres objectius centrals serà poder mostrar la realitat del tennis femení a l’Estat Espanyol. Voldríem però presentar un estudi de les característiques dels entrenaments en noies, esbrinant l’eficàcia professional dels entrenadors, amb la intenció d’aportar informació en aquest àmbit per poder avançar així i millorar el nivell esportiu; si els resultats així ho demostren, caldrà també concloure amb una reflexió sobre la introducció de variants qualitatives en la manera d’encarar la preparació de les tennistes. Pel desenvolupament de la investigació utilitzarem entrevistes dirigides a tècnics que actualment estiguin entrenant, que intentin impulsar a aquestes cap al món professional. Hem tingut en compte les diferents variables que poden tenir una influència determinada, d’aquí que hàgim escollit a banda de tècnics, a jugadores d’aquest àmbit, a jugadores retirades i les vivències d'una jugadora en el seu llarg recorregut per aquest difícil món de l'esport.


This study is focused on the female players fighting for a position in the ranking of the professional female players. It’s necessary to know the difficulties of this moment of life in the female players world and, what’s to more important, the reasons to give up the practice. One of the most important objectives of this work is to the reality of female tennis players in Spain. I would like to present a study of the characteristics of the trainings in female players, and discover the efficiency of the professional trainers, with the intention of providing information in this field, for the capacities advance and improvement the sport level. If the results prove it, we will need to conclude with a reflection about the introduction of qualitative variables in the way of preparing the female players. For the development of the research, we will have interviews with technicians that, at this moment, are training female players to boost the jump to the professional field. We have considered the different variables that have a certain influence. We have also taken into account the opinion of active and retired female players of the competition.

Keywords

Tennis femení; Motivació; Crisi

Subjects

3 - Social Sciences

Documents

Tesi doctoral Montse.pdf

2.762Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)