Tracking the discourse of nationalism: the falklands war anniversary in the british press

Author

Bellot, Andrea Roxana

Director

Russell Brown, Elisabeth

Date of defense

2014-07-08

Legal Deposit

T 826-2015

Pages

253 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Estudis Anglesos i Alemanys

Abstract

La Guerra de Malvines / Falklands va tenir lloc el 1982 entre el Regne Unit i Argentina a causa de la sobirania d'un grup reduït d'illes a l'Atlàntic Sud . Els nacionalismes van jugar un paper fonamental en el desenvolupament d'aquest conflicte , ja que el prestigi d'ambdues nacions havia de ser sobre guardat . La premsa va ser un mecanisme clau en la promoció de les identitats nacionalistes durant la guerra , mitjançant l'activació de sentiments patriotes . També va servir com a vehicle per a la propaganda política . L'any 2012 va marcar una data important: el 30 aniversari de la guerra ; que va tenir lloc enmig d' una recrudescència del conflicte polític mitjançant la demanda argentina de la reconsideració de la qüestió de la sobirania nacional sobre el territori de les Illes Malvines . L'objectiu principal d'aquesta investigació és explorar com el discurs nacionalista va ser construït i desenvolupat per la premsa britànica amb motiu de la commemoració de la guerra . La tesi ofereix una anàlisi del llenguatge i les imatges d'una selecció de diaris britànics de l'any 2012 , abastant tant premsa de qualitat com premsa popular .


La Guerra de Malvinas/Falklands tuvo lugar en 1982 entre el Reino Unido y Argentina a causa de la soberanía de un grupo reducido de islas en el Atlántico Sur. Los nacionalismos jugaron un rol fundamental en el desarrollo de este conflicto, ya que el prestigio de ambas naciones tenia que ser sobre guardado. La prensa fue un mecanismo clave en la promoción de las identidades nacionalistas durante la guerra, mediante la activación de sentimientos patriotas. También sirvió como vehículo para la propaganda política. El año 2012 marcó una fecha importante: el 30 aniversario de la guerra; que tuvo lugar en medio de un recrudecimiento del conflicto político mediante el pedido argentino de la reconsideración de la cuestión de la soberanía nacional sobre el territorio de las Islas Malvinas. El objetivo principal de esta investigación es explorar como el discurso nacionalista fue construido y desarrollado por la prensa británica con motivo de la conmemoración de la guerra. La tesis ofrece un análisis del lenguaje y las imágenes de una selección de diarios británicos del año 2012, abarcando tanto prensa de calidad como prensa popular.


The Malvinas /Falklands War was fought in 1982 between the United Kingdom and Argentina over the sovereignty of a small group of islands in the South Atlantic. Nationalisms played a key role in this conflict, since the prestige of the nation had to be defended. The press was a key mechanism in the promotion of nationalist identities during the war, triggering patriotic feelings and serving as a vehicle for political propaganda. The year 2012 marked the thirtieth anniversary of the war, amidst a revival of the conflict due to the Argentine demand that the issue of sovereignty be reconsider. The purpose of this research is to explore how the discourse of nationalism was constructed and developed by the British press regarding the commemoration of the war. The thesis will offer an analysis of language and press imagery of a selection of tabloid and quality British national newspapers of the year 2012.

Keywords

guerra de Malvines; 30 aniversari de guerra; Premsa Britànica; Identitat nacional; Guerra de Malvinas; 30 aniversario de guerra; prensa Británica; Falklands War; 30 anniversary of war; British newspapers

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 070 - Newspapers. The Press. Journalism; 316 - Sociology; 32 - Politics

Documents

TESI.pdf

7.685Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)