Ensounded bodies, making place in London's East End

Author

Berrens, Karla

Director

Ribera-Fumaz, Ramon

Date of defense

2015-07-17

Legal Deposit

B 22582-2015

Pages

218 p.



Department/Institute

Universitat Oberta de Catalunya. Internet Interdisciplinary Institut (IN3)

Abstract

En aquest projecte, estic investigant la relació entre el so urbà i fer lloc a l'Est de Londres. Exploro com 'ensounding' el nostre cos (Ingold 2007) i una escolta participativa del so urbà pot posar el nostre cos emocional i sensorial al primer pla de la nostra experiència urbana. Examino la unió entre les discussions sobre lloc, emoció i so urbà, posant el 'cos sentient' com a pivot articulant-les des del seu centre. Els sentits són una manera important d'adquirir informació, de desxifrar els significats que es despleguen al nostre voltant a través de miríades de manifestacions. Per tant, argumento per a una metodologia sensorial que permeti fer una cartografia de la ciutat que creix des dels cossos cap enfora i també per a la seva fluïdesa. Una metodologia inclusiva que convidi a realçar la permeabilitat de les membranes al voltant dels Estudis Urbans i a incloure als sentits dins el que es considera recerca acadèmica.


En este proyecto, investigo la relación entre el sonido urbano y hacer lugar en el Este de Londres. Exploro como el 'ensounding' de nuestro cuerpo (Ingold 2007) en conjunto con una escucha participativa puede situar nuestro cuerpo emocional y sensorial en el primer plano de nuestra experiencia urbana. Examino la unión entre las discusiones sobre lugar, emoción y sonido urbano, poniendo el 'cuerpo que siente' como el pivote central que las articula. Los sentidos son una forma importante de adquirir información, de descifrar los significados que se despliegan a nuestro alrededor a través de una multitud de manifestaciones. Por lo tanto, argumento por una metodología sensorial que permita hacer una cartografía de la ciudad que crezca desde nuestros cuerpos hacia el exterior y también por su fluidez. Una metodología inclusiva que invite a realzar la permeabilidad de las membranas alrededor de los Estudios Urbanos y a incluir los sentidos dentro de lo que se considera investigación académica.


In this research, I investigate the relationship between the urban soundscape and the making of place in London's East End. I explore the ways in which ensounding our bodies (Ingold 2007) and listening participatively to the soundscape can bring our sensuous and emotional bodies back to the forefront of our urban experience. In doing so, I examine the junction between the discussion around place, emotion and the soundscape, placing the sensuous body at its centre as its articulating pivot. The senses are an important way of gathering information, of deciphering the meanings that unfold around us through a myriad of different manifestations. Therefore, I am arguing for a sensuous methodology for the making of a cartography of the city, growing from the bodies outwards and for this methodology to be as fluid as sound can be. An inclusive methodology that, in turn, will enhance the permeability of the membranes around Urban Studies and invite the senses into what is considered a scholar way of researching.

Keywords

so urbà; sonido urbano; soundscape; Est de Londres; Este de Londres; London's East End

Subjects

316 - Sociology

Knowledge Area

Sociologia urbana

Documents

karla berrens ensounded bodies FINAL VERSION.pdf

30.47Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

This item appears in the following Collection(s)