The Effects of the Interactive Whiteboard and PowerPoint Presentation on the Writings and Attitudes of EFL Lebanese Learners

Author

Abdallah, Abir

Director

Gutiérrez-Colón Plana, Mar

Date of defense

2015-10-14

Legal Deposit

T 232-2016

Pages

355 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Estudis Anglesos i Alemanys

Abstract

Presentació de PowerPoint (PPT) en les activitats de preescriptura i els seus corresponents efectes en el desenvolupament de les idees i l'ús de paraules de vocabulari relacionades amb el tema en els escrits dels estudiants Anglès Llengua Estrangera libanesos. També apunta a la inspecció de les actituds dels estudiants libanesos EFL 'cap a l'escriptura quan es van emprar al PDI i el PPT en les activitats prèvies a l'escriptura. Els participants van ser assignats a l'atzar en tres grups de control i 3 experimentals. Es va demanar als dos grups que escriure sobre la mateixa mostra d'escriptura per tal d'identificar el seu rendiment d'escriptura abans de rebre qualsevol tractament prescriptiu. Posteriorment, el grup de control va rebre preescriptura tradicional i el grup experimental va rebre la instrucció pre-escriptura a través de PDI i PPT que va proporcionar als estudiants amb les activitats prèvies a l'escriptura que els van permetre desenvolupar idees adequades sobre la mostra d'escriptura i adquirir vocabulari relacionats amb el tema. La recol·lecció de dades composta puntuacions pre-post-test dels participants, tres qüestionaris, entrevistes amb els professors dels grups experimentals, i els inventaris de PMI. Les dades quantitatives van ser analitzades utilitzant el SPSS, i l'anàlisi de contingut es va realitzar amb dades qualitatives. Troballes de quantitativa, així com anàlisi de dades qualitatives indiquen l'eficàcia de la PDI i PPT en millorar el desenvolupament de les idees i l'ús adequat de les paraules del vocabulari en la redacció de textos dels estudiants. Ells, també, van informar les actituds positives dels estudiants cap a l'ús de la PDI i PPT en pre-escriptura instrucció i cap a l'escriptura quan es van utilitzar al PDI i el PPT en la classe d'escriptura.


Presentación de PowerPoint (PPT) en las actividades de pre-escritura y sus correspondientes efectos en el desarrollo de las ideas y el uso de palabras de vocabulario relacionadas con el tema en los escritos de los estudiantes Inglés Lengua Extranjera libaneses. También apunta a la inspección de las actitudes de los estudiantes libaneses EFL 'hacia la escritura cuando se emplearon el PDI y el PPT en las actividades previas a la escritura. Los participantes fueron asignados al azar en tres grupos de control y tres experimentales. Se pidió a ambos grupos que escribir sobre la misma muestra de escritura con el fin de identificar su rendimiento de escritura antes de recibir cualquier tratamiento prescriptivo. Posteriormente, el grupo de control recibió pre-escritura tradicional y el grupo experimental recibió la instrucción pre-escritura a través de PDI y PPT que proporcionó a los estudiantes con las actividades previas a la escritura que les permitieron desarrollar ideas adecuadas acerca de la muestra de escritura y adquirir vocabulario relacionados con el tema. La recolección de datos compuesta puntajes pre-post-test de los participantes, tres cuestionarios, entrevistas con los profesores de los grupos experimentales, y los inventarios de PMI. Los datos cuantitativos fueron analizados utilizando el SPSS, y el análisis de contenido se realizó con datos cualitativos. Hallazgos de cuantitativa, así como análisis de datos cualitativos indican la eficacia de la PDI y PPT en mejorar el desarrollo de las ideas y el uso adecuado de las palabras del vocabulario en la redacción de textos de los estudiantes. Ellos, también, informaron las actitudes positivas de los estudiantes hacia el uso de la PDI y PPT en pre-escritura instrucción y hacia la escritura cuando se utilizaron el PDI y el PPT en la clase de escritura.


The purpose of the present research study was to examine the use of the Interactive Whiteboard (IWB) and the PowerPoint presentation (PPT) in pre-writing activities and their corresponding effects on the development of ideas and the use of topic-related vocabulary words in the writings of Lebanese English Foreign Language students. It also aimed at inspecting the Lebanese EFL students’ attitudes towards writing when the IWB and PPT were employed in pre-writing activities. The participants were randomly assigned into three control groups and three experimental ones. Both groups were asked to write about the same writing prompt in order to identify their writing performance before they received any prescriptive treatment. Afterwards, the control group received traditional prewriting and the experimental group received prewriting instruction via IWB and PPT which provided students with pre-writing activities that enabled them to develop adequate ideas about the writing prompt and to acquire topic-related vocabulary words. Data collection comprised the participants’ pre-posttest scores, three questionnaires, interviews with the teachers of experimental groups, and PMI inventories. Quantitative data were analyzed using the SPSS, and content analysis was conducted with qualitative data. Findings of quantitative as well as qualitative data analysis indicated the effectiveness of the IWB and PPT in enhancing students’ development of ideas and proper use of vocabulary words in essay writing. They, also, reported positive attitudes of students towards the use of IWB and PPT in prewriting instruction and towards writing when the IWB and PPT were used in the writing class.

Keywords

Interactive Whiteboard; EFL Writing; PowerPoint Presentation

Subjects

373 - Kinds of school providing general education; 8 - language. Linguistics. Literature; 81 - Linguistics and languages

Documents

Tesi Abir.pdf

3.572Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)