Vida humana y luz de la palabra

Author

Ruiz Ortiz, Fernando María

Director

Martínez García, Enrique

Date of defense

2016-12-14

Pages

550 p.



Department/Institute

Universitat Abat Oliba CEU. Departament d'Humanitats

Abstract

La paraula de l´home, signe per excel·lència de la comunicació humana, ha estat considerada pels filòsofs des de l´anomenat “gir llingüístic” com allò que o és l´única realitat o bé constitueix un obstacle per accedir a l´èsser de les coses i manifestar la veritat. Pel contrari, en aquesta investigació es pretén estudiar sota la guia del pensament de Tomàs d´Aquino que la llum de la paraula és el fonament del perfeccionament de la vida humana en totes les seves dimensions i que el llenguatge es converteix d´alguna manera en l´obra mestra de la cultura humana.


La palabra del hombre, signo por excelencia de la comunicación humana, ha sido considerada por los filósofos desde el llamado “giro lingüístico” como algo que o es la única realidad o bien constituye un obstáculo para acceder al ser de las cosas y manifestar la verdad. Por el contrario, en esta investigación se pretende estudiar bajo la guía del pensamiento de Tomás de Aquino que la luz de la palabra es el fundamento del perfeccionamiento de la vida humana en todas sus dimensiones y que el lenguaje se convierte de algún modo en la obra maestra de la cultura humana.


The word of the man, sign by excellence of human communication, has been considered philosophers since the so called “lingüístic turn” as something which is either the only reality or constitutes an obstacle to access to the nature of things and state the truth. On the contrary, it is pretended in this research to study, unde the guidance of Tomás de Aquino´s thinking, that the light of the word is the foundation of the of the perfection of human life in all its dimensions and that language becomes, in some way, the masterprice of human culture.

Subjects

1 - Philosophy. Psychology; 2 - Religion. Theology

Documents

Tfro.pdf

3.631Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)