Photography on Instagram: self-representation, identities and new ways of sociability: an analysis about the representations of self on photos posted by students from Pompeu Fabra University and from the Federal University of Rio de Janeiro on Instagram

Author

Musse, Mariana

Director

Guerrero Solé, Frederic

Girardi Vaz, Paulo

Date of defense

2016-11-23

Pages

413 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Comunicació

Doctorate programs

Programa de doctorat en Comunicació

Abstract

Les noves formes de sociabilitat i d'autorepresentació, a partir d'avenços tecnològics i Internet, i el paper central de la imatge en la contemporaneïtat són els principals temes que es tracten en aquesta investigació, que realitza un anàlisi digital de fotografies que han estat compartides pels joves estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Universitat Federal de Rio de Janeiro (UFRJ) a través d'Instagram. En aquesta investigació es discutirà sobre la globalització com a responsable de la creació i difusió de models d'autorepresentació, sobre la construcció de múltiples identitats a Internet i sobre com els avenços tecnològics i la cultura del mòbil han creat noves maneres de relacionar-se i noves eines per a que els usuaris puguin presentar-se a si mateixos i la seva vida diària a les xarxes socials. La transició de la fotografia analògica a la digital, el pas de l'àlbum de família a l'àlbum afectiu i la nova relació del subjecte amb la seva pròpia imatge, a través de la càmera del telèfon mòbil, són també alguns temes que es tracten en aquesta recerca.


The new ways of sociability and self-representation carried on by the technological advances and the internet, together with the central role of the image in contemporaneity are the main themes of this investigation which analyses digital photos shared by young university students from Pompeu Fabra University (UPF) and form the Federal University of Rio de Janeiro (UFRJ) on Instagram. Along this research we shall discuss globalization as the responsible for creating and disseminating models of self-representation, the building of multiple identities on the internet and how the advance of technology and the cellphone culture created new ways of sociability and made tools available so that users can represent themselves and their daily life on the social networks. The transition of analogic to digital photography, the passage of the family album to the affective album and the new relation of the subject with their own image through the cellphone cameras are also themes that will be approached in this research.

Keywords

Photography; Social networks; Smartphone; Self-representation; Identities; Fotografia; Xarxes socials; Mòbil; Autorepresentació; Identitats

Subjects

316 - Sociology

Documents

tmfm.pdf

6.891Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)