Integration of Flotation Technologies and Advanced Oxidation Processes for Oil and Gas and Desalination Industries Effluents Reuse

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química
dc.contributor.author
Jiménez Herrera, Silvia
dc.date.accessioned
2017-10-26T14:32:16Z
dc.date.available
2017-11-15T06:45:10Z
dc.date.issued
2017-05-19
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/450872
dc.description.abstract
La produced water (PW) és l'efluent aquós que arriba a la superfície juntament amb el petroli o gas a les operacions d'extracció. Per al seu tractament i reutilització, s'han proposat processos integrats, que consisteixen en un pretractament seguit d'un procés d'oxidació avançada (POA). Com pretractaments, la sedimentació i el DAF millorat (E-DAF) sense injecció d'aire van mostrar eliminacions adequades de terbolesa i d'olis i greixos (O&G), amb percentatges superiors al 87% i 90% respectivament, emprant 70 mg L-1 de FeCl3 i 83 min de temps de sedimentació; i 57.9 mg L-1 de FeCl3, 300 mg L-1 de microesferes i velocitat de floculació de 40 rpm. Es va obtenir PW pretractada amb un contingut d'O&G per sota dels requisits per a la descàrrega, però els compostos orgànics dissolts no van ser eliminats, per la qual cosa es van estudiar POAs com la fotocatàlisi, foto-Fenton, Fenton i ozonització, per incloure un d'ells dins de la solució de tractaments integrats després de l'E-DAF o la sedimentació. Els millors resultats es van obtenir amb 4 g h-1 d'O3 i 1500 mg L-1 de H2O2, a pH 10. Després de 2 h es va obtenir un 74% d'eliminació de TOC, l'eliminació d'àcid acètic (el component més recalcitrant) va ser del 77.8% i la resta de components que es van afegir a la PW simulada van ser eliminats. També es van tractar les aigües residuals del rentat de membranes d'osmosi inversa mitjançant POAs (Fenton, foto-Fenton i fotocatàlisi). La major eliminació es va aconseguir amb el procés foto-Fenton a pH 3, on es va obtenir un 79% d'eliminació de TOC amb 1400 mg L-1 de H2O2 i 70 mg L-1 de Fe2 + després de 60 min sota radiació solar simulada, obtenint-se un efluent d'aigua adequat per a la seva reutilització en irrigació.
en_US
dc.description.abstract
La produced water (PW) es el efluente acuoso que llega a la superficie junto con el petróleo o gas en las operaciones de extracción. Para su tratamiento y reutilización, se han propuesto procesos integrados, que consisten en un pretratamiento seguido de un proceso de oxidación avanzada (POA). Como pretratamientos, la sedimentación y el DAF mejorado (E-DAF) sin inyección de aire mostraron eliminaciones adecuadas de turbidez y de aceites y grasas (O&G), con porcentajes superiores al 87% y 90% respectivamente, empleando 70 mg L-1 de FeCl3 y 83 min de tiempo de sedimentación; y 57.9 mg L-1 de FeCl3, 300 mg L-1 de microesferas y velocidad de floculación de 40 rpm. Se obtuvo PW pretratada con un contenido de O&G por debajo de los requisitos para la descarga, pero los compuestos orgánicos disueltos no fueron eliminados, por lo que se estudiaron POAs como la fotocatálisis, foto-Fenton, Fenton y ozonización, para incluir uno de ellos dentro de la solución de tratamientos integrados después del E-DAF o la sedimentación. Los mejores resultados se obtuvieron con 4 g h-1 de O3 y 1500 mg L-1 de H2O2, a pH 10. Después de 2 h se obtuvo un 74% de eliminación de TOC, la eliminación de ácido acético (el componente más recalcitrante) fue del 77.8% y el resto de componentes que se añadieron a la PW simulada fueron eliminados. También se trataron las aguas residuales del lavado de membranas de ósmosis inversa mediante POAs (Fenton, foto-Fenton y fotocatálisis). La mayor eliminación se consiguió con el proceso foto-Fenton a pH 3, donde se obtuvo un 79% de eliminación de TOC con 1400 mg L-1 de H2O2 y 70 mg L-1 de Fe2+ después de 60 min bajo radiación solar simulada, obteniéndose un efluente adecuado para su reutilización en irrigación.
en_US
dc.description.abstract
PW is the aqueous effluent that is brought to the surface along with oil or gas in extraction operations. For its treatment and reuse, integrated processes consisting in a pretreatment followed by an advanced oxidation process (AOP) have been proposed. As pretreatments, settling and enhanced DAF (E-DAF) without air injection showed adequate turbidity and oil and grease (O&G) removals, with eliminations higher than 87% and 90% respectively, employing 70 mg L-1 of FeCl3 and 83 min of settling time; and 57.9 mg L-1 of FeCl3, 300 mg L-1 of microspheres and a flocculation rate of 40 rpm. Pretreated PW with O&G content below the requirements for discharging was obtained, but dissolved organic compounds were not eliminated, so POAs such as photocatalysis, photo-Fenton, Fenton and ozonation were studied to include one of these processes within the integrated treatment solution after the E-DAF or settling. The best results were obtained with 4 g h-1 O3 and 1500 mg L-1 H2O2, at pH 10. After 2 h a 74% of TOC removal was achieved, the acetic acid (the most recalcitrant component) elimination was 77.8% and the components added in the synthetic PW essayed in this work were eliminated. Reverse osmosis membranes cleaning waters were also treated by POAs (Fenton, photo-Fenton and photocatalysis). Highest elimination was achieved with the photo-Fenton process at pH 3, where 79% of TOC removal was obtained with 1400 mg L-1 H2O2 and 70 mg L-1 Fe2+ after 60 min of simulated solar radiation, obtaining suitable effluent for its reuse on irrigation.
en_US
dc.format.extent
345 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
aigua produïda
en_US
dc.subject
oxidació
en_US
dc.subject
aigua residual
en_US
dc.subject
agua producida
en_US
dc.subject
oxidación
en_US
dc.subject
agua residual
en_US
dc.subject
produced water
en_US
dc.subject
oxidation
en_US
dc.subject
wastewater
en_US
dc.subject.other
Enginyeria i arquitectura
en_US
dc.title
Integration of Flotation Technologies and Advanced Oxidation Processes for Oil and Gas and Desalination Industries Effluents Reuse
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
504
en_US
dc.subject.udc
54
en_US
dc.subject.udc
62
en_US
dc.subject.udc
66
en_US
dc.contributor.director
Micó Reche, Ma. del Mar
dc.contributor.director
Medina Cabello, Francisco
dc.contributor.director
Contreras Iglesias, Sandra
dc.embargo.terms
6 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESIS_SJ.pdf

6.710Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)