The success of Spanish new firms: A study on the impacts of firm-specific and industry-specific factors

Author

Tong, Yehui

Director

Saladrigues Solé, Ramon

Tutor

Gallizo Larraz, José Luis

Date of defense

2018-07-10

Pages

164 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals

Abstract

Aquesta tesi estudia els factors que influeixen en l'èxit de les noves empreses a Espanya, principalment des de les perspectives de comptabilitat, finançament i indústria. En particular, dues facetes importants de l'èxit es centren en la supervivència (o l'èxit basat en la supervivència) i la rendibilitat. L'èxit basat en la supervivència s'estudia a les indústries manufacturera i distributiva. Amb l'ús de la regressió logística, s'estudien per separat els impactes dels factors específics de l'empresa abans i durant la recent crisi, així com la influència dels factors industrials i específics de l'empresa durant la recent crisi. Després d'això, el model d'arbre de decisió es fa servir per explorar factors específics de l'empresa i factors específics de la indústria en formes més detallades. Finalment, utilitzant la regressió lineal, s'investiga la influència d'alguns factors financers i comptables sobre la rendibilitat d'una nova empresa, centrant-se en dos sectors manufacturers (sector de productes alimentaris i sector de productes informàtics, electrònics i òptics) per separat per afegir nova evidència a baix tecnologia i sectors d'alta tecnologia.


Esta tesis estudia los factores que influyen en el éxito de las nuevas empresas en España, principalmente desde las perspectivas de contabilidad, financiación e industria. En particular, dos facetas importantes del éxito se centran en la supervivencia (o el éxito basado en la supervivencia) y la rentabilidad. El éxito basado en la supervivencia se estudia en las industrias manufacturera y distributiva. Con el uso de la regresión logística, se estudian por separado los impactos de los factores específicos de la empresa antes y durante la reciente crisis, así como la influencia de los factores industriales y específicos de la empresa durante la reciente crisis. Después de eso, el modelo de árbol de decisión se emplea para explorar factores específicos de la empresa y factores específicos de la industria en formas más detalladas. Finalmente, utilizando la regresión lineal, se investiga la influencia de algunos factores financieros y contables sobre la rentabilidad de una nueva empresa, centrándose en dos sectores manufactureros (sector de productos alimenticios y sector de productos informáticos, electrónicos y ópticos) por separado para agregar nueva evidencia a bajo tecnología y sectores de alta tecnología.


This thesis studies the impacting factors on the success of new firms in Spain mainly from the perspectives of accounting, financing, and industry. In particular, two important facets of success are focused on: survival (or survival-based success) and profitability. Survival-based success is studied in both manufacturing and distributive industries. With using logistic regression, separately studied are the impacts of firm-specific factors before and during the recent crisis as well as the influence of both firm-specific and industrial factors during the recent crisis. After that, decision tree model is employed for exploring firm-specific factors and industry-specific factors in more detailed forms. Finally, using linear regression, the influence of some financial and accounting-based factors on new firm profitability is researched, with the focus on two manufacturing sectors (food products sector and computer, electronic and optical products sector) separately for adding new evidence to low-technology and high-technology sectors.

Keywords

New firm; Success; Impacting factors

Subjects

33 - Economics. Economic science

Knowledge Area

Economia Financera i Comptabilitat

Documents

Tyt1de1.pdf

1022.Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)