Exploring the intercultural competences of High School students: A case study of traditional classroms in a minimal-cultural-gap context

Author

Awad, Hiltrud

Director

Trenchs i Parera, MIreia

Date of defense

2019-10-07

Pages

252 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Doctorate programs

Programa de doctorat en Humanitats

Abstract

Intercultural education is one way of responding to the current political and social realities resulting from globalization, migration, and political and economic crises. It puts emphasis on educating young people and equipping them with the necessary skills to counter radicalism and embrace diversity. The present dissertation investigates interculturality and intercultural education from a new perspective and in a previously unexplored context: traditional classrooms in minimal-cultural-gap communities. This study points out several research gaps in intercultural research and criticizes contemporary approaches to intercultural development and assessment. It re-conceptualizes interculturality and intercultural education upon the basis of findings from this study, which reveal a different perspective of interculturality and draws a picture of the implications, complications, and challenges of conducting intercultural education in such educational and sociocultural settings. The research study further presents recommendations for scholars and policy makers working in the field of intercultural education.


L’educació intercultural és una manera de respondre a les realitats polítiques i socials actuals resultants de la globalització, les migracions i les crisis polítiques i econòmiques. Aquest tipus d’educació posa èmfasi en educar els joves i dotar-los de les habilitats necessàries per contrarestar el radicalisme i adoptar la diversitat. Amb aquest estudi s’investiga la interculturalitat i l’educació intercultural des d’una nova perspectiva i en un context inexplorat: les aules tradicionals en comunitats amb mínimes diferències culturals. L’estudi revela mancances en la investigació intercultural, critica els enfocaments contemporanis del desenvolupament i l'avaluació de la interculturalitat i reconceptualitza la interculturalitat i l'educació intercultural a partir d’unes conclusions que revelen una perspectiva diferent de la interculturalitat així com les implicacions, complicacions i reptes de l’educació intercultural en entorns educatius i socioculturals d’aquest tipus. L’estudi presenta recomanacions per a recercadors i responsables polítics que treballin en el camp de l’educació intercultural.

Keywords

Intercultural competence; Intercultural citizenship; Cultural identity; Minimal-cultural-gap; Traditional teaching; Reflective activities; High school students; English as a foreign language; Competència intercultural; Ciutadania intercultural; Identitat cultural; Ensenyament tradicional; Activitats reflexives; Educació secundària; Anglès com a llengua estrangera

Subjects

94 - General history

Documents

tha.pdf

2.859Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)