Essays in applied microeconomics

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Lerche, Adrian
dc.date.accessioned
2019-10-23T11:55:06Z
dc.date.available
2021-10-07T02:00:13Z
dc.date.issued
2019-10-08
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/667722
dc.description.abstract
This thesis consists of three self-contained chapters that empirically evaluate the influence of capital costs and occupational regulation on labor demand. In the first chapter, I study the effects of investment tax credits on firms’ input choices in Germany. I find evidence that such a policy has a strong positive direct effect on firm investment and employment, and that positive spillovers between firms lead to sizable further adjustments. In the second chapter, I estimate the firm-level capital-labor elasticity of substitution. I set up a model of firm production with size-dependent capital costs and estimate the model for a German tax policy targeted towards manufacturing firms. The estimated elasticity implies important complementarities between capital and labor in firm production. In the third chapter, I analyze how the formal recognition of immigrants’ foreign occupational qualifications affects their subsequent labor market outcomes using novel German data. The results show that access to regulated occupations after recognition is an important driver for faster assimilation of immigrants’ earnings.
en_US
dc.description.abstract
Aquesta tesi consta de tres capítols independents que avaluen empíricament la influència dels costos de capital i la regulació ocupacional sobre la demanda laboral. En el primer capítol, estudio els efectes dels crèdits fiscals sobre inversions a la determinació d’input de les empreses a Alemanya. Trobo proves que aquesta política té un fort efecte directe positiu en la inversió i en l’ocupació de les empreses, i que els efectes indirectes entre empreses porten a ajustaments ad-dicionals positius. En el segon capítol, calculo l’elasticitat de substitució entre el capital i el treball a nivell de l’empresa. Estableixo un model de producció d’empreses amb costos de capital discontinu i estimo el model per una política fiscal alemanya dirigida a empreses manufactureres. L’elasticitat estimada implica importants complementarietats entre el capital i el treball en la producció de les em-preses. En el tercer capítol, analitzo com el reconeixement formal de les qualificacions ocupacionals estrangeres dels immigrants afecta els seus resultats del mercat laboral posteriors utilitzant noves dades alemanyes. Els resultats mostren que l’accés a ocupacions regulades després del reconeixement és un factor important per a una assimilació més ràpida dels ingressos dels immigrants.
en_US
dc.format.extent
171 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Influence of capital costs
en_US
dc.subject
Occupational regulation
en_US
dc.subject
Labor demand
en_US
dc.subject
Costos de capital
en_US
dc.subject
Regulació ocupacional
en_US
dc.subject
Demanda laboral
en_US
dc.title
Essays in applied microeconomics
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
en_US
dc.contributor.authoremail
adrian.lerche@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Glitz, Albrecht Christian Ekkehard
dc.embargo.terms
24 mesos
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documents

tal.pdf

1.680Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)