Ground vegetation covers as a tool for weed management in vineyards

Author

Valencia Gredilla, Francisco

Director

Recasens i Guinjuan, Jordi

Royo-Esnal, Aritz

Date of defense

2020-06-23

Pages

211



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Hortofructicultura, Botànica i Jardineria

Abstract

L'evolució cap a una agricultura més compromesa amb el medi ambient ha possibilitat, en viña, el trànsit cap a tècniques de manteniment del sòl més sostenibles, com són les cobertes vegetals. En aquest context es planteja el treball que constitueix la present tesi doctoral, els objectius de la qual són: a) estudiar la validesa de diferents tipus de maneig d'una coberta vegetal així com de les diferents espècies sembrades com a coberta, sobre la comunitat de males herbes presents en una vinya, especialment enfront Cynodon dactylon (L.) Pers.; b) estudiar el comportament germinatiu de Conyza bonariensis (L.) Cronquist; i c) estudiar el potencial fitotòxic de dotze espècies que es poden utilitzar com a coberta i/o encoixinat vegetal enfront de C. bonariensis, Aster squamatus (Spreng.) Hieron i Bassia scoparia (L.) A. J. Els resultats, en conjunt, verifiquen la capacitat de les cobertes vegetals per a controlar males herbes problemàtiques, contribuint a la implementació de manejos integrats més complets.


La evolución hacia una agricultura más comprometida con el medio ambiente ha posibilitado, en viñedos, el tránsito hacia técnicas de mantenimiento del suelo más sostenibles, como son las cubiertas vegetales. En este contexto, se plantea el trabajo que constituye la presente tesis doctoral, cuyos objetivos son: a) estudiar la influencia de distintos manejos de una cubierta vegetal así como de las distintas especies sembradas como cubierta, sobre la comunidad de malas hierbas presentes en un viñedo, especialmente frente a Cynodon dactylon (L.) Pers.; b) estudiar el comportamiento germinativo de Conyza bonariensis (L.) Cronquist; y c) estudiar el potencial fitotóxico de doce especies que se pueden utilizar como cubierta y/o acolchado vegetal frente a C. bonariensis, Aster squamatus (Spreng.) Hieron y Bassia scoparia (L.) A. J. Los resultados, en conjunto, verifican la capacidad de las cubiertas vegetales para controlar malas hierbas problemáticas, contribuyendo a la implementación de manejos integrados más completos.


The evolution of agriculture committed with the environment has enabled a transition, in vineyards, towards more sustainable techniques for soil maintenance, such as ground vegetation covers. In this context, the objectives of the work that constitutes the present doctoral thesis are: a) to study the validity of different ground vegetation covers and the species used for these, for the control of the weed community present in a vineyard, and especially against Cynodon dactylon (L.) Pers.; b) to study the germination behaviour of Conyza bonariensis (L.) Cronquist; and c) to study the phytotoxic potential of twelve species that can be implemented as cover crops and/or mulching against C. bonariensis, Aster squamatus (Spreng.) Hieron, and Bassia scoparia (L.) A. J. The results, taken together, verify the capacity of the ground vegetation covers in controlling problematic weeds, contributing to the implementation of more complete integrated management systems.

Keywords

Maneig integrat de males herbes; Cobertes vegetals; Vinya; Manejo integrado de malas hierbas; Cubiertas vegetales; Viña; Integrated Weed Management; Ground vegetation covers; Vineyard

Subjects

634 - Fruit growing

Knowledge Area

Enginyeria Agroforestal

Documents

Tfvg1de1.pdf

7.432Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)