Connecting real, sustainable, smart and digital cities

Author

Oliveira, Thays Aparecida de

Director

Ramalhinho-Lourenço, Helena

Oliver Riera, Miquel

Date of defense

2020-11-26

Pages

189 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Doctorate programs

Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Abstract

This thesis addresses on research accomplished and published during the last five years on the state-of-the-art about the development on Smart and Digital Cities. The world population has been increasing and conglomerating mainly in urban centers and, in order to provide better life quality to citizens, new strategies are being taken under the scope of innovation and technology. Among its contributions, this thesis focuses on the connection between technologies and social science, one of its aims is to perceive the way citizens are being inserted into this rapidly transformed environment. Based on operations research techniques, solutions that cover mobility, marketing, governance, privacy, education, citizen's right, among others, are highlighted in the collection of papers presented here. Cutting-edge concepts of information and communication technologies, internet-of-things, blockchain, smart contracts, internet-of-value, optimization, are introduced, explored and extended, contributing for society to move towards sustainable, efficient and transparent use of technology.


Esta tesis aborda la investigación realizada y publicada durante los últimos cinco años sobre el estado del arte sobre el desarollo de las cuidades inteligentes y digitales. La población mundial ha aumentado y se ha conglomerado principalmente en los centros urbanos y, para proporcionar una mejor calidad de vida a los cuidadanos, se están adoptando nuevas estrategias en el ámbito de la innovación y la tecnología. Entre sus contribuiciones, esta tesis se centra en lá conexión entre las tecnologías y las ciencias sociales, uno de sus objetivos es percibir la forma en que los ciudadanos se insertan en este entorno rápidamente transformado. Con base en las técnicas de investigación operativa, las soluciones que cubren movilidad, marketing, gobernanza, privacidad, educación, derechos de los ciudadados, entre otras, se destacan en la colección de documentos presentados aquí. Se introducen, exploran y amplían conceptos innovadores de tecnologías de información y comunicación, internet de las cosas, blockchain, contratos inteligentes, internet de valor, optimización, contribuyendo a la sociedad hacia un uso sostenible, eficiente y transparente de la tecnologia.


Aquesta tesi aborda les investigacions realitzades i publicades durant els darrers cinc anys sobre l'estat de la tecnologia en el desenvolupament de les ciutats intelligents i digitals. La població mundial ha anat augmentant i aglutinant-se principalment als centres urbans i per tal de proporcionar una millor qualitat de vida als ciutadans, s’estan adoptant noves estratègies en l’àmbit de la innovació i la tecnologia. Entre les seves contribucions, aquesta tesi es centra en la connexió entre les tecnologies i les ciències socials. Un dels seus objectius és percebre la manera com s’està inserint els ciutadans en aquest entorn ràpidament transformat. A partir de tècniques d’investigació d’operacions, destaquen solucions que cobreixen la mobilitat, el màrqueting, la governança, la privacitat, l’educació i el dret del ciutadà, entre d’altres, tal i com s'exposa en aquest treball. Es presenten, exploren i amplien conceptes d’avantguarda sobre tecnologies de la informació i la comunicació, internet de les coses, blockchain, contractes intelligents, internet de valor i optimització, contribuint a la societat cap a un ús sostenible, eficient i transparent de la tecnologia.

Keywords

Smart city; Digital city; Citizens; Information and communication technologies; Mobility; e-governance; Blockchain; Sustainable development; Urban planning; IoT; Ciudad inteligente; Ciudad digital; Ciudadanos; Tecnologías de la información y la comunicación; Movilidad; Desarrollo sostenible; Planificación urbana; ciutat inteligent; Ciutat digital; Ciutadans; Tecnologies de la informació i la comunicació; Mobilitat; Desenvolupament sostenible; Plà urbanistic

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Documents

ttao.pdf

15.43Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)