Josep Maria Batista i Roca (1895-1978): Biografia del primer intel·lectual independentista

Author

Porta i Capdevila, Frederic Josep

Director

Pich i Mitjana, Josep

Date of defense

2021-02-25

Pages

449 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Doctorate programs

Programa de doctorat en Història

Abstract

La present tesi doctoral es planteja d’estudiar la vida de l’intel·lectual independentista català Josep Maria Batista i Roca, tant en la seva activitat pública, com en la seva vida privada. Del seu naixement el 1895 fins la seva mort el 1978, resseguim la seva trajectòria i la seva relació amb el catalanisme i la història de Catalunya del segle XX.


The present doctoral dissertation aims to study the life of the pro-independence catalan intellectual Josep Maria Batista i Roca, both in his public activity and in his private life. From its birth in 1895 until its death in 1978, we trace his career and his relationship with Catalan nationalism and the history of Catalonia in the 20th century.

Keywords

Josep Maria Batista i Roca; Catalanisme; Nacionalisme català; Separatisme català; Independentisme català; Palestra; ÈPOCA; Consell Nacional Català; Unió Catalanista; Òrmica; Societat d’Estudis Militars; Restauració borbònica; Guerra Civil; II República; Exili; Transició; Història de Catalunya; Segona Guerra Mundial; Noucentisme; Catalanism; Catalan nationalism; Catalan separatism; Bourbon restoration; Spanish civil war; Spanish republic; Spanish transition; History of Catalonia; World war II

Subjects

929 - Biographical studies

Documents

tfjpc.pdf

4.926Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)