Smart Controlled Release Membranes

Author

Pirone, Domenico

Director

Giamberini, Marta,

Garcia Valls, Ricard

Labeque, Regine

Date of defense

2020-07-17

Pages

220 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Abstract

L’objectiu d’aquest projecte de doctorat és millorar el rendiment dels dispositius Air Care que desenvolupen una membrana que pot alliberar les matèries primeres de perfum carregades a l’interior de l’embassament sense ser extremadament afectades per les fluctuacions de temperatura del medi extern, sent així menys significatives. sensible a la temperatura que la membrana actual usada en els productes actuals. Per fer-ho, la membrana principal es recobrirà amb un polímer modificat amb nous fragments d’azobenzen. Aquest sistema es pot desencadenar per la llum perquè actuï com una porta intel·ligent per a la difusió del perfum, millorant tant la selectivitat com alliberant el control de les matèries primeres de perfum a l’entorn de la llar / cotxe. A més, mitjançant un disseny adequat de la unitat funcionalitzadora, la temperatura podria actuar com a estímul extern addicional, capaç de desencadenar convenientment (és a dir, reduir) la permeabilitat de la membrana mitjançant una isomerització tèrmica posterior.


El objetivo de este proyecto de doctorado es mejorar el rendimiento de los dispositivos Air Care que desarrollan una membrana que puede liberar las materias primas de perfume cargadas dentro del depósito sin verse extremadamente afectadas por las fluctuaciones de temperatura del ambiente externo, por lo tanto, ser significativamente menos sensible a la temperatura que la membrana actual utilizada en los productos actuales. Para hacer esto, la membrana principal se recubrirá con un polímero modificado con nuevos restos de azobenceno. La luz podría activar este sistema para que actúe como una puerta inteligente para la difusión del perfume, mejorando tanto la selectividad como liberando el control de las materias primas del perfume en el entorno del hogar / automóvil. Además, mediante un diseño adecuado de la unidad funcionalizadora, la temperatura podría actuar como un estímulo externo adicional, capaz de disparar convenientemente (es decir, reducir) la permeabilidad de la membrana a través de la isomerización térmica.


The objective of this PhD project is to improve the performance of Air Care devices developing a membrane that can release the perfume raw materials charged inside the reservoir without being extremely affected by temperature fluctuations of the external environment, thus, being significantly less temperature sensitive than the current membrane used in nowadays products. In order to do this the main membrane will be coated with a polymer modified with novel azobenzene moieties. This system could be triggered by light to act as an intelligent gate for the perfume diffusion, improving both selectivity and releasing control of the perfume raw materials in the home/car environment. In addition, by a proper design of the functionalizing unit, temperature could act as an additional external stimulus, able to conveniently trigger (i.e. reduce) membrane permeability through thermal back-isomerization.

Keywords

Polímers Estímuls sensibles; Azobencè asimètric; Membrana polimèrica; Polímeros Estímulos sensible; Azobenceno asimétrico; Membrana polimérica; Stimuliresponsive polymers; Asymmetrical azobenzene; Polymeric membrane

Subjects

54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy; 547 - Organic chemistry; 62 - Engineering. Technology in general

Knowledge Area

Ciències

Documents

TESI Domenico Pirone.pdf

4.084Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)