Venture capital activities in Europe

Author

Frimpong, Fauna Atta

Director

Saladrigues Solé, Ramon

Tutor

Gallizo Larraz, José Luis

Date of defense

2021-07-27

Pages

206 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals

Abstract

Els aspectes de les activitats de capital de risc a Europa s'exploren en aquest treball. Un conjunt de dades de panell que cobreix 23 països de la UE / EEE entre 2.000-2.017, des d'una perspectiva macro, s'analitza empíricament amb resultats que donen suport a la investigació teòrica de la literatura de finances empresarials. El capital risc s'utilitzarà com a pla de finançament innovador alternatiu per a les empreses durant els períodes de crisi. Les variacions pel que fa a l'impacte de la crisi financera en la recaptació de fons de capital de risc i les activitats d'inversió a Europa, el creixement de el sector sanitari arran de les inversions de capital de risc dirigides a el sector, i el paper influent dels factors macroeconòmics en les sortides de capital de risc europeu, són totes questions importants per explicar la pertinència de les activitats de capital risc a Europa. Els resultats són sòlids fins i tot quan es controlen altres variables macroeconòmiques, com els fons de capital de risc com a percentatge de PIB, el cost de l'atenció mèdica com percentatge de el PIB i la despesa per càpita en salut, risc polític, impost sobre les guanys de capital.


Los aspectos de las actividades de capital de riesgo en Europa se exploran en este trabajo. Un conjunto de datos de panel que cubre 23 países de la UE/EEE entre 2000-2017 desde una perspectiva macro se analiza empíricamente con resultados que apoyan la investigación teórica de la literatura de finanzas empresariales. El capital de riesgo se utilizará como plan de financiación innovador alternativo para las empresas durante los períodos de crisis. Las variaciones en cuanto al impacto de la crisis financiera en la recaudación de fondos de capital de riesgo y las actividades de inversión en Europa, el crecimiento del sector sanitario a raíz de las inversiones de capital de riesgo dirigidas al sector, y el papel influyente de los factores macroeconómicos en las salidas de capital de riesgo europeo, son todas cuestiones importantes para explicar la pertinencia de las actividades de capital riesgo en Europa. Los resultados son sólidos incluso cuando se controlan otras variables macroeconómicas, como los fondos de capital de riesgo como porcentaje del PIB, el costo de la atención médica como porcentaje del PIB y el gasto per cápita en salud, riesgo político, impuesto sobre las ganancias de capital.


The aspects of venture capital activities in Europe are explored in this manuscript. A panel data covering 23 EU/EEA countries between 2000-2017 from a macro perspective are empirically analyzed with results that support theoretical research from entrepreneurial finance literature. Venture capital to be used as alternative innovative financing scheme for businesses during crisis periods, variations as regards the impact of the financial crisis on venture capital fundraising and investment activities in Europe, health sector growth being explained by venture capital investments directed to the sector, and the influencing role of macroeconomic factors on European venture capital exits, are all important issues in explaining the relevance of venture capital activities in Europe. The results are robust even when controlling for other macroeconomic variables such as venture capital funds as a percentage of GDP, healthcare cost as a percentage of GDP and per-capita expenditure on health, political risk, capital gains tax.

Keywords

Recaptació de fons de CV, inversions i activitats; Recaudación de fondos, inversión y actividades de capital riesgo; VC fundraising, investment and exiting

Subjects

33 - Economics. Economic science

Knowledge Area

Economia, Sociologia i Política Agrària

Documents

Tfaf1de1.pdf

2.450Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)