Aesthetic Sensitivity

Author

Clemente Sánchez, Ana

Director

Nadal Roberts, Marcos

Date of defense

2021-06-22

Pages

199 p.



Abstract

[eng] Aesthetic sensitivity is a central idea in the field of empirical aesthetics. The present research contributes a historical-critical review of its origin and development through the history of the discipline, a new theoretical approach aligned with current knowledge, novel methodological tools to investigate this and other relevant psychological constructs, and empirical evidence based on this conception that advances scientific understanding of sensory valuation.


[spa] La sensibilidad estética es una idea central en el campo de la estética empírica. La presente investigación aporta una revisión histórico-crítica de su origen y desarrollo a través de la historia de la disciplina, un nuevo enfoque teórico de acuerdo con los conocimientos actuales, novedosas herramientas metodológicas para investigar éste y otros constructos psicológicos relevantes, y evidencia empírica basada en esta concepción que avanza la comprensión científica de la valoración sensorial.


[cat] La sensibilitat estètica és una idea central en el camp de l'estètica empírica. La present investigació aporta una revisió històric-crítica del seu origen i desenvolupament a través de la història de la disciplina, un nou enfocament teòric alineat amb els coneixements actuals, noves eines metodològiques per investigar aquest i altres constructes psicològics rellevants, i evidència empírica basada en aquesta concepció que avança la comprensió científica de la valoració sensorial.

Keywords

aesthetic sensitivity, cognition, empirical aesthetics, evaluative judgment, liking, hedo-nic value, music, preference, psychology, sensory valuation, vision; cognición, estética empírica, gusto, juicio evaluativo, música, preferencia, psicología, sensibilidad estética, valor hedónico, valoración sensorial, visión; cognició, estètica empírica, gust, judici avaluatiu, músic, preferència, psicologia, sensibilidad estètica, valor hedonic, valoració sensorial, visió

Subjects

159.9 - Psychology

Documents

Clemente_Sanchez_Ana.pdf

14.95Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)