Modelo de negocios de la producción de contenidos interactivos en Mendoza

Author

Rego Jauregui, María de la Paz

Director

Ribes Guàrdia, Francesc Xavier

Codirector

Navarro Drazich, Diego Mauricio

Date of defense

2021-09-29

Pages

212 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Comunicació Audiovisual i Publicitat

Abstract

La tesi Model de negocis de la producció de continguts interactius a Mendoza busca conèixer els models de negocis que hi ha al sector de producció de continguts interactius de les petites i mitjanes empreses mendocinas. Per a això es va estudiar n'hi ha prou bibliografia que va permetre explorar les categories conceptuals model de negocis i continguts interactius. Després es va realitzar un treball de camp emprant com a eina el benchmarking segons la perspectiva de la vigilància tecnològica. Es va desenvolupar una investigació quantitativa amb un 95% de confiança sobre un univers total de 385 enquestes presencials i virtuales.El treball de camp també inclou un treball de prospectiva, mitjançant les eines de panell d'experts i de el mètode Delphi. De la feina de camp es va obtenir informació sobre les principals plataformes de distribució de continguts interactius a estudiar (a causa de ser les més consumides pel públic mendocino). Posteriorment, es descriu els models de negocis de les pimes argentines i mendocinas distribuïdores i productores de continguts interactius identificades durant el treball de camp, i se'ls compara. Es construeix el llenç Canvas i s'identifiquen els patrons de el model de negoci amb base a la metodologia proposada per Osterwalder (2011). Per finalitzar, es formulen les conclusions de tot el treball, orientades a identificar troballes i futures línies de recerca possibles.


La tesis Modelo de negocios de la producción de contenidos interactivos en Mendoza busca conocer los modelos de negocios que existen en el sector de producción de contenidos interactivos de las pequeñas y medianas empresas mendocinas. Para ello se estudió basta bibliografía que permitió explorar las categorías conceptuales modelo de negocios y contenidos interactivos. Luego se realizó un trabajo de campo empleando como herramienta el benchmarking según la perspectiva de la vigilancia tecnológica. Se desarrolló una investigación cuantitativa con un 95% de confianza sobre un universo total de 385 encuestas presenciales y virtuales.El trabajo de campo también incluye un trabajo de prospectiva, mediante las herramientas de panel de expertos y del método Delphi. Del trabajo de campo se obtuvo información sobre las principales plataformas de distribución de contenidos interactivos a estudiar (debido a ser las más consumidas por el público mendocino). Posteriormente, se describe los modelos de negocios de las pymes argentinas y mendocinas distribuidoras y productoras de contenidos interactivos identificadas durante el trabajo de campo, y se los compara. Se construye el lienzo Canvas y se identifican los patrones del modelo de negocio con base en la metodología propuesta por Osterwalder (2011). Para finalizar, se formulan las conclusiones de todo el trabajo, orientadas a identificar hallazgos y futuras líneas de investigación posibles.


The thesis Business model of interactive content production in Mendoza seeks to know the business models that exist in the interactive content production sector of Mendoza's pymes's. For this purpose, enough bibliography was studied to explore the conceptual categories business model and interactive contents. Afterwards, a research work was carried out using benchmarking as a tool according to the technological surveillance perspective. A quantitative research was carried out with a 95% confidence level on a total universe of 385 face-to-face and virtual surveys; the fieldwork also included a prospective work, using the expert panel and Delphi method tools. From the field work, information was obtained on the main interactive content distribution platforms to be studied (due to the fact that they are the most consumed by the public in Mendoza). Subsequently, the business models of the Argentinean and Mendocinian pymes's distributors and producers of interactive contents identified during the field work are described and compared. The Canvas canvas is constructed and the business model patterns are identified based on the methodology proposed by Osterwalder (2011). Finally, the conclusions of all the work are formulated, aimed at identifying findings and possible future lines of research.

Keywords

Model de negocis; Modelo de negocios; Business model; Continguts interactius; Contenidos interactivos; Interact content

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

mdlprj1de1.pdf

7.603Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

This item appears in the following Collection(s)