The Role of the Local Community Participation in the Management of Cultural Heritage: A Case Study of Rijal Almaa and Historical Example in Rural Saudi Arabia

Author

Ibn Humudh, Mohammed

Director

Muñoz, Francesc

Date of defense

2022-07-01

Pages

190 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Geografia

Abstract

Amb l’ampli enfocament en l’àmbit del patrimoni cultural a l’Aràbia Saudita durant les últimes dècades, també hi ha hagut un desenvolupament accelerat des del punt de vista institucional i acadèmic. Atès que la gestió del patrimoni cultural requereix la participació d’un gran nombre de participants, especialment les comunitats locals, era necessari entendre la naturalesa del paper de la comunitat local en la gestió del patrimoni cultural. Per tant, l’estudi pretén identificar la manera com funciona la comunitat, ja que l’estudi va adoptar l’enfocament qualitatiu explorant el cas del poble patrimonial de la comunitat de Rijal Almaa. Durant el període comprès entre el 2018 i el 2021 es va fer una excursió a l’àrea d’estudi amb la finalitat d’observar, recollir documents i realitzar entrevistes amb els participants. Tot i que els participants reconeixen la importància de la participació de la comunitat local, les seves respostes van indicar la debilitat d’aquesta participació. A més, els resultats indiquen que la comunitat local va fer un esforç important per preservar el poble, tot i que els resultats indiquen un defecte en el mecanisme de treball. Aquest problema es concreta en tres punts: l’absència d’un marc organitzatiu per al treball de la comunitat, els errors tècnics durant l’obra, que van afectar l’autenticitat dels edificis històrics, i l’absència d’una plataforma o mètode de comunicació eficaç entre el local. comunitat i les autoritats responsables del patrimoni cultural a l’Aràbia Saudita. A més, els resultats de l’estudi indiquen que malgrat el paper de la comunitat local en la preservació del poble, hi ha reptes que dificulten aquesta participació. Aquests reptes radiquen en: obstacles legislatius i administratius, així com obstacles culturals i socials. Per tant, a partir dels resultats de l’estudi, aquesta participació es pot millorar centrant-se en tres aspectes: solucions legislatives, solucions financeres i tècniques, així com solucions culturals.


Con el amplio enfoque en el campo del patrimonio cultural en Arabia Saudita durante las últimas décadas, también ha habido un desarrollo acelerado desde un punto de vista institucional y académico. Dado que la gestión del patrimonio cultural requiere la participación de un gran número de participantes, especialmente de las comunidades locales, era necesario comprender la naturaleza del papel de la comunidad local en la gestión del patrimonio cultural. Por lo tanto, el estudio tiene como objetivo identificar la forma en que la comunidad funciona, ya que el estudio adoptó el enfoque cualitativo al explorar el caso de la comunidad de la aldea patrimonial Rijal Almaa. Se realizó una salida de campo a la zona de estudio durante el período 2018 a 2021 con el propósito de observar, recolectar documentos y realizar entrevistas a los participantes. Si bien los participantes reconocen la importancia de la participación de la comunidad local, sus respuestas indicaron la debilidad de esta participación. Además de eso, los resultados indican que la comunidad local hizo un esfuerzo significativo para preservar el pueblo, aunque los resultados indican un defecto en el mecanismo de trabajo. Este problema se materializa en tres puntos: la ausencia de un marco organizativo para el trabajo de la comunidad, los errores técnicos durante la obra, que afectaron la autenticidad de los edificios históricos, y la ausencia de una plataforma o método efectivo de comunicación entre los locales. comunidad y las autoridades responsables del patrimonio cultural en Arabia Saudita. Además, los resultados del estudio indican que a pesar del papel de la comunidad local en la preservación del pueblo, existen desafíos que dificultan esta participación. Estos desafíos radican en: obstáculos legislativos y administrativos, así como obstáculos culturales y sociales. Por lo tanto, según los resultados del estudio, esta participación puede mejorarse centrándose en tres aspectos: soluciones legislativas, soluciones financieras y técnicas, así como soluciones culturales.


With the wide focus on the field of cultural heritage in Saudi Arabia during the past decades, there has been an accelerated development from an institutional and academic point of view as well. Since cultural heritage management requires the participation of a large number of participants, especially local communities, it was necessary to understand the nature of the role of the local community in managing cultural heritage. Therefore, the study aims to identify the way in which the community works, as the study adopted the qualitative approach by exploring the case of the community of Rijal Almaa heritage village. A fieldtrip was made to the study area during the period between 2018 to 2021 for the purpose of observation, collecting documents, and conducting interviews with the participants. While the participants acknowledge the importance of the local community’s participation, their answers indicated the weakness of this participation. Besides that, the results indicate that the local community made a significant effort to preserve the village, although the results indicate a defect in the work mechanism This problem is embodied in three points: the absence of an organizational framework for the work of the community, technical mistakes during the work, which affected the authenticity of the historical buildings, and the absence of an effective platform or method of communication between the local community and the authorities responsible for cultural heritage in Saudi Arabia. Moreover, the results of the study indicate that despite the local community’s role in preserving the village, there are challenges that hinder this participation. These challenges lie in: legislative and administrative obstacles, as well as cultural and social obstacles. Therefore, based on the results of the study, this participation can be improved by focusing on three aspects: legislative solutions, financial and technical solutions, as well as cultural solutions.

Keywords

Urba; Urbana; Urban; Patrimoni; Herencia; Heritage; Genere; Genero; Gender

Subjects

9 - geography. Biography. History

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

mih1de1.pdf

3.483Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)