The Process of political professionalisation in small scale democracies: a comparative study of European micro-states

Author

Paneque Martin, Andreu

Director

Astudillo Ruiz, Javier

Date of defense

2022-11-04

Pages

172 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

This thesis is focused on studying the causes and consequences of political professionalisation, by analyzing empirically the cross-country differences. Despite the literature claiming that political professionalisation is the result of the enlargement of the population with voting rights and/or the increase of the size of their government. By studying the process of political professionalisation in European micro-states and some macro-states, I solved an existent indetermination problem about the effect of population and government size on both professionalisation dimensions, as well as, testing the political professionalisation consequences on representation. Hence, the first article shows that the variation in the degree of legislative professionalisation across countries is explained, above all, by the government size. In a second step, the analysis focuses on the individual professionalisation, which in contrast to the legislative professionalisation, the analysis underlines how population size is the determinant for the variation of politicians’ professionalissation across countries. The last part of the thesis concentrates on revisiting the influence of population size and political professionalisation on the descriptive and substantive representation. Interestingly, the results show how legislative professionalism and population size are determinants for the descriptive representation, while the existence of agency-problems is explained by the individual professionalisation.


Aquesta Tesi Doctoral se centra a estudiar les causes i les conseqüències de la professionalització política, mitjançant l'estudi empíric de les diferències entre països. Malgrat que la literatura afirma que la professionalització política és fruit de l'ampliació de la població amb dret a vot i/o de l'augment de la mida del seu govern. La tesi que teniu a les mans, mostra com és de necessari estudiar el procés de professionalització política de forma comparada en els microestats europeus i alguns macroestats, per poder resoldre un problema d'indeterminació existent sobre l'efecte de la població i la mida del govern en ambdues dimensions de la professionalització, així com poder provar les conseqüències de la professionalització política sobre la representació política. Així doncs, el primer article mostra que la variació del grau de professionalització legislativa entre països s'explica, sobretot, per la mida del govern. En un segon pas, l'anàlisi se centra en la professionalització individual, que a diferència de la professionalització legislativa, l'anàlisi subratlla com la mida de la població és el determinant de la variació de la professionalització dels polítics entre països. L'última part de la tesi se centra a revisar la influència de la grandària de la població i la professionalització política en la representació descriptiva i substantiva. Curiosament, els resultats mostren com la professionalitat legislativa i la mida de la població són determinants per a la representació descriptiva, mentre que l'existència de problemes d'agència s'explica per la professionalització individual.

Keywords

Professionalisation; Representation; Population; Government size; Political parties; Agency-problems; Professionalització; Representació; Població; Partits polítics; Problemes d’agència

Subjects

32 - Politics

Documents

This document contains embargoed files until 2024-11-03

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)