Obtención de productos de interés industrial a partir de residuos agroalimentarios mediante procesos quimioenzimáticos

Author

Aguilera Oviedo, Johanna

Director

Balcells Fluvià, Mercè

Yara Varón, Edinson

Date of defense

2022-12-02

Pages

262 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Química

Abstract

Es va realitzar l'aprofitament de residus agroalimentaris com la biomassa lignocel·lulòsica (BML) i el fetge de rap, per a l'obtenció de compostos d'interès industrial dins de l'enfocament de l'economia circular i la química verda. La memòria de recerca es va organitzar en set seccions, la primera és introductòria i en la segona es descriuen els objectius. A la tercera, es descriu l'extracció d'oli de fetge de rap, l'ús del programa COSMO-RS per a estudis de solubilitat amb solvents verds, a més de l'obtenció d'àcids grassos lliures, glicerol i èsters etílics per biocatàlisi. A la quarta i cinquena es descriu la síntesi i caracterització de compostos donadors d'hidrogen i solvents eutèctics (DES). A la sisena, estudis teòrics de solubilitat dels DES (amb el COSMO-RS), assaigs experimentals per al fraccionament BML i l'obtenció de cel·lulosa i lignina. Finalment, una discussió general i les conclusions


Se realizó el aprovechamiento de residuos agroalimentarios como la biomasa lignocelulósica (BML) y el hígado de rape, para la obtención de compuestos de interés industrial dentro del enfoque de la economía circular y la química verde. La memoria de investigación se organizó en siete secciones, la primera es introductoria y en la segunda se describen los objetivos. En la tercera, se describe la extracción de aceite de hígado de rape, el uso del programa COSMO-RS para estudios de solubilidad con solventes verdes, además de la obtención de ácidos grasos libres, glicerol y ésteres etílicos por biocatálisis. En la cuarta y quinta se describe la síntesis y caracterización de compuestos donadores de hidrogeno y solventes eutécticos (DES). En la sexta, estudios teóricos de solubilidad de los DES (con el COSMO-RS), ensayos experimentales para el fraccionamiento BML y la obtención de celulosa y lignina. Por último, una discusión general y las conclusiones.


The use of agri-food waste such as lignocellulosic biomass (LBM) and monkfish liver was used to obtain compounds of industrial interest within the circular economy and green chemistry approach. The research report is organised in seven sections, the first is introductory and the second describes the objectives. The third section describes the extraction of monkfish liver oil, the use of the COSMO-RS programme for solubility studies with green solvents, and the obtaining of free fatty acids, glycerol and ethyl esters by biocatalysis. The fourth and fifth sections describe the synthesis and characterisation of hydrogen donor compounds and eutectic solvents (DES). In the sixth, theoretical solubility studies of DES (with COSMO-RS), experimental tests for BML fractionation and obtaining cellulose and lignin. Finally, a general discussion and conclusions.

Keywords

Síntesi; Valorització; Residus; Síntesis; Valorización; Residuos; Synthesis; Valorization; Waste

Subjects

66 - Chemical technology. Chemical and related industries

Knowledge Area

Química Orgànica

Documents

Tjao1de1.pdf

10.67Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)