Essays on Industrial Organization

Author

Liu, Qianshuo

Director

Macho Stadler, Inés

Date of defense

2022-10-24

Pages

139 p.



Abstract

Aquesta tesi consta de tres capítols que aborden diferents qüestions de recerca sobre l’organització industrial inspirades i motivades per qüestions del món real en l’organització de la ciència, el procés d’innovació i les conseqüències en la competència de mercat de la presència de consumidors amb preferències no estàndard. En el primer capítol, estudiem les aliances indústria-ciència, utilitzant com a exemple motivador l’associació entre empreses farmacèutiques i acadèmics. Estudio la concordança i la intuïció indústria-ciència, fent servir l’associació entre empreses farmacèutiques i acadèmics com a exemple motivador. El segon capítol considera la preferència no estàndard dels consumidors perquè poden experimentar penediments. En aquest segon capítol s’analitza la formació de preus, les decisions de compra i com, quan i quines empreses es poden beneficiar del lament anticipat dels consumidors. L’anàlisi permet discutir les conseqüències del penediment en l’equilibri del mercat i quan les empreses preferirien recordar als consumidors el seu potencial penediment. L’últim capítol de la meva tesi és un treball conjunt amb Albert Banal-Estañol, Inés Macho-Stadler i David Pérez-Castrillo, on estudiem empíricament si les característiques dels panells d’avaluació de subvencions afecten la probabilitat d’obtenir finançament dels sol·licitants. En particular, estem especialment interessats a estudiar si determinats tipus de panells afavoreixen determinats tipus de sol·licitants (efectes semblants a mi). Els capítols de la meva tesi no tenen un tema comú ni una metodologia comuna. Els dos primers capítols són teòrics, mentre que el tercer és empíric. Pel que fa al tema, el primer i l’últim capítol estan relacionats amb la ciència i la innovació, mentre que el segon té en compte la competència del mercat i la formació de preus. A més, el primer capítol considera les preferències dels estàndards, mentre que el segon i el tercer inclouen les preferències de comportament (repentiment i efectes semblants a mi). Aquestes característiques de la meva tesi representen la meva aspiració d’entendre diferents qüestions d’organització industrial, el meu interès pels enfocaments teòrics i empírics i la meva creença que les preferències no estàndard poden ajudar a comprendre alguns dels fets estilitzats que observem.


Esta tesis consta de tres capítulos que abordan diferentes preguntas de investigación sobre organización industrial inspiradas y motivadas por cuestiones del mundo real en la organización de la ciencia, el proceso de innovación y las consecuencias sobre la competencia en el mercado de la presencia de consumidores con preferencias no estándar. En el primer capítulo, estudio las alianzas entre la industria y la ciencia, usando la asociación entre compañías farmacéuticas y académicos como un ejemplo motivador. Estudio la adecuación y la intuición entre la industria y la ciencia, usando la asociación entre las compañías farmacéuticas y los académicos como un ejemplo motivador. El segundo capítulo considera la preferencia no estándar de los consumidores porque pueden experimentar arrepentimiento. Este segundo capítulo analiza la formación de precios, las decisiones de compra y cómo, cuándo y qué empresas pueden beneficiarse del arrepentimiento anticipado de los consumidores. El análisis permite discutir las consecuencias del arrepentimiento en el equilibrio del mercado y cuándo las empresas preferirían recordar a los consumidores sobre su posible arrepentimiento. El último capítulo de mi tesis es un trabajo conjunto con Albert Banal-Estañol, Inés Macho-Stadler y David Pérez-Castrillo, donde estudiamos empíricamente si las características de los paneles de evaluación de subvenciones afectan la probabilidad de obtener financiación de los solicitantes. En particular, estamos especialmente interesados en estudiar si tipos particulares de paneles favorecen tipos particulares de solicitantes (efectos similares a mí). Los capítulos de mi tesis no tienen un tema común ni una metodología común. Los dos primeros capítulos son teóricos, mientras que el tercero es empírico. En cuanto al tema, el primer y último capítulo están relacionados con la ciencia y la innovación, mientras que el segundo considera la competencia en el mercado y la formación de precios. Además, el primer capítulo considera las preferencias de estándares, mientras que el segundo y el tercero incluyen preferencias de comportamiento (efectos de arrepentimiento y similar a mí). Estas características de mi tesis representan mi aspiración de comprender diferentes problemas de organización industrial, mi interés en los enfoques teóricos y empíricos y mi creencia de que las preferencias no estándar pueden ayudar a comprender algunos de los hechos estilizados que observamos.


This thesis comprises three chapters addressing different research questions on industrial organization inspired and motivated by real-world issues in the organization of science, the innovation process, and the consequences on the market competition of the presence of consumers with non-standard preferences. In the first chapter, I study industry-science alliances, using the partnership between pharmaceutical companies and academics as a motivating example. I study industry-science matching and intuition, using the partnership between pharmaceutical companies and academics as a motivating example. The second chapter considers the consumers’ non-standard preference because they may experience regret. This second chapter analyzes price formation, purchase decisions, and how, when, and which firms may profit from consumers’ anticipated regret. The analysis allows discussing the consequences of regret on the market equilibrium and when firms would prefer to remind consumers about their potential regret. The last chapter of my thesis is joint work with Albert Banal-Estañol, Inés Macho-Stadler, and David Pérez-Castrillo, where we empirically study whether the characteristics of grant-evaluation panels affect the applicants’ likelihood of obtaining funding. In particular, we are especially interested in studying if particular types of panels favor particular types of applicants (similar-to-me effects). The chapters of my thesis do not have a common topic or a common methodology. The first two chapters are theoretical, while the third is empirical. As for the topic, the first and the last chapter are related to science and innovation, while the second considers market competition and price formation. Moreover, the first chapter considers standards preferences, while the second and the third include behavioral preferences (regret and similar-to-me effects). These characteristics of my thesis represent my aspiration to understand different industrial organization issues, my interest in theoretical and empirical approaches, and my belief that non-standard preferences may help to understand some of the stylized facts we observe.

Keywords

Organització industrial; Organización industrial; Industrial organization; Economia de la ciència i la innovació; Economía de la ciencia y la innovación; Economics of science and innovation; Teoria de jocs aplicada; Teoría de juegos aplicada; Applied game theory

Subjects

33 - Economics. Economic science

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

qili1de1.pdf

678.7Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)