Essays in industrial organisation

Author

Ilango, Akhil ORCID

Director

Shelegia, Sandro ORCID

Ferrer, Rosa ORCID

Date of defense

2023-04-13

Pages

232 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis contains three chapters, each developing a theory and providing evidence on a unique and novel determinant of firms’ outcomes in the emerging and developed economies of 21st century. The first chapter examines how sponsored advertisements in digital markets affect product market concentration, through their effects on firms’ pricing and consumer behaviour. It develops a theory of the online advertising market, and provides evidence from a large digital platform in the US. The second chapter examines the role of ethnic networks in determining product demand,and subsequently firms’ outcomes and aggregate productivity of the economy. It develops a theory of caste-based consumer-firmlinkages in product demand, and provides evidence from rural India. The third chapter examines how firms and interest groups handle their reputation through lobbying. It develops a theory of how reputation affects the extent of lobbying on policymakers, and provides evidence from foreign lobbying in the US.


Aquesta tesi conté tres capítols,cadascun desenvolupant una teoria i proporcionant proves sobre determinants únics i nous dels resultats de les empreses en les economies emergents i desenvolupades del segle 21. El primer capÃtol examina com els anuncis patrocinats en els mercats digitals afecten la concentració del mercat de productes, a través dels seus efectes sobre els preus i el comportament dels consumidors de les empreses. Desenvolupa una teoria del mercat de la publicitat en línia i proporciona proves d’una gran plataforma digital als EUA. El segon capítol examina el paper de les xarxes ètniques en la determinació de la demanda de productes i, posteriorment, els resultats de les empreses i la productivitat agregada de l’economia. Desenvolupa una teoria dels vincles consumidor-empresa basats en castes en la demanda de productes i proporciona proves de l’Índia rural. El tercer capítol examina com les empreses i els grups d’interès gestionen la seva reputació a través del lobbying. Desenvolupa una teoria de com la reputació afecta l’abast del lobby sobre els responsables polítics i proporciona proves dels lobbys estrangers als EUA.

Keywords

Industrial organisation

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

This document contains embargoed files until 2025-04-12

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)