La Electromiografía Laríngea en las Alteraciones del Movimineto de las Cuerdas Vocales

Author

Ramírez Ruiz, Rosa Delia

Director

Quer, Miquel

Date of defense

2023-02-10

Pages

242 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Cirurgia i Ciències Morfològiques

Abstract

La precisió diagnòstica de l’EMGL en pacients amb paràlisi de cordes vocals i amb disfonia de diagnòstic difícil va ser del 79%. El valor predictiu positiu va ser de 0,88, el valor predictiu negatiu va ser 0,73, l’especificitat va ser del 88% i la sensibilitat va ser del 71%. L’EMGL com a eina pronòstica de la recuperació de la mobilitat a les cordes vocals paralitzades va mostrar un valor predictiu positiu bo (0.85). Tot i això, el valor predictiu negatiu va ser baix (0.33). La precisió pronòstica de la prova com a eina pronòstica va ser del 55%. El paràmetre de l’EMGL amb més valor pronòstic va ser la disminució o absència de reclutament. El valor predictiu positiu va ser del 84%. L’activitat d’inserció, l’activitat en repòs (aparició de fibril·lacions i ones positives) i la morfologia de l’ona (absència de polifàsics potencials) van tenir un valor predictiu positiu baix. L’EMGL va ser molt útil per a la localització dels músculs tiroaritenoïdeus amb la finalitat d’infiltrar toxina botulínica. S’han aconseguit localitzar-los en el 100% dels casos. L’EMGL va ser ben tolerada pel 83% dels pacients i no van presentar complicacions importants. A l’enquesta a especialistes que realitzen l’EMGL, el 76% va considerar l’EMGL com una bona eina diagnòstica de lesions perifèriques del nervi recurrent. El 70% va considerar que l’EMGL és molt probable que proporcioni un pronòstic correcte.


La precisión diagnóstica de la EMGL en pacientes con parálisis de cuerdas vocales y con disfonía de difícil diagnóstico fue del 79%. El valor predictivo positivo fue de 0.88, el valor predictivo negativo fue 0.73, la especificidad fue del 88% y la sensibilidad fue del 71%. La EMGL como herramienta pronóstica de la recuperación de la movilidad en las cuerdas vocales paralizadas mostró un valor predictivo positivo bueno (0.85). Sin embargo, el valor predictivo negativo fue bajo (0.33). La precisión pronóstica de la prueba como herramienta pronóstica fue del 55%. El parámetro de la EMGL con mayor valor pronóstico fue la disminución o ausencia de reclutamiento. El valor predictivo positivo fue del 84%. La actividad de inserción, la actividad en reposo (aparición de fibrilaciones y ondas positivas) y la morfología de la onda (ausencia de potenciales polifásicos) tuvieron un valor predictivo positivo bajo. La EMGL fue muy útil para la localización de los músculos tiroaritenoideos con la finalidad de infiltrar toxina botulínica. Se ha conseguido localizarlos en el 100% de los casos. La EMGL fue bien tolerada por el 83% de los pacientes y no presentaron complicaciones importantes. En la encuesta a especialistas que realizan la EMGL, El 76% consideró la EMGL como una buena herramienta diagnóstica de lesiones periféricas del nervio recurrente. El 70% consideró que la EMGL es muy probable que proporcione un correcto pronóstico.


The diagnostic accuracy of the EMGL in patients with vocal cord paralysis and difficult-to-diagnose dysphonia was 79%. The positive predictive value was 0.88, the negative predictive value was 0.73, the specificity was 88%, and the sensitivity was 71%. The EMGL as a prognostic tool for the recovery of mobility in the paralyzed vocal cords showed a good positive predictive value (0.85). However, the negative predictive value was low (0.33). The prognostic accuracy of the test as a prognostic tool was 55%. The EMGL parameter with the greatest prognostic value was the decrease or absence of recruitment. The positive predictive value was 84%. Insertion activity, activity at rest (appearance of fibrillations and positive waves) and wave morphology (absence of polyphasic potentials) had a low positive predictive value. EMGL was very useful for locating the thyroarytenoid muscles in order to infiltrate botulinum toxin. It has been possible to locate them in 100% of the cases. EMGL was well tolerated by 83% of the patients and there were no major complications. In the survey of specialists who perform the EMGL, 76% considered the EMGL as a good diagnostic tool for peripheral lesions of the recurrent nerve. 70% considered that the EMGL is very likely to provide a correct prognosis.

Keywords

Electromiografia; Electromiografía; Electromyography; Laringe; Larynx

Subjects

617 - Surgery. Orthopaedics. Ophthalmology

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

rdrr1de1.pdf

11.38Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

This item appears in the following Collection(s)