Essays on Macroeconomics and Textual Analysis

Author

Martín Vilató, Zoel

Director

Schaal, Edouard ORCID

Date of defense

2023-07-07

Pages

230 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

Aquesta tesi conté tres assaigs sobre macroeconomia i anàlisi textual. En el primer capítol, estudio l’impacte de la polarització política sobre les polítiques mediambientals utilitzant propostes de llei de les legislatures estatals dels Estats Units d’Amèrica. Explotant la variació estatal en les respostes a la polarització política del Congrés dels Estats Units d’Amèrica, trobo que la polarització política redueix el nombre de propostes de llei relacionades amb el canvi climàtic i modera les posicions de legisladors demòcrates i republicans. A la vegada, ambdós partits reverteixen la legislació quan el control de la legislatura canvia. Per tal d’entendre les implicacions a llarg termini de la polarització sobre el canvi climàtic, incorporo un component polític dintre d’un model de creixement neoclàssic amb una externalitat climàtica. Seguidament, mostro que els efectes de la polarització política estan mitigats per l’exposició de l’economia al canvi climàtic. En el segon capítol, documento que la cobertura econòmica per part dels mitjans de comunicació es converteix en domini públic durant les recessions económiques mitjanc¸ant l’aplicació de models temàtics a les primeres planes dels diaris publicats als Estats Units d’Amèrica. Motivat per aquesta evidència, desenvolupo un model de cicles econòmics en el qual els mitjans de comunicació exerceixen un rol central a l’hora d’amplificar la decisió de les empreses de no invertir. En el tercer capítol, aplico el marc empíric desenvolupat en el primer capítol per estudiar l’impacte de la polarització política sobre la complexitat de les propostes de llei de les legislatures estatals dels Estats Units d’Amèrica. Els meus resultats mostren que la polarització incrementa la complexitat de les propostes de llei, però a la vegada redueix la bretxa entre la complexitat de les propostes de les legislatures demòcrates i republicanes.


This thesis contains three essays on macroeconomics and textual analysis. In the first chapter, I study the impact of party polarization on environmental policy-making using bill data from the United States legislatures. Exploiting regional variation in responses to aggregate trends in the United States Congress, I find that party polarization reduces the amount of climate-related bills, and moderates the positions of both Republican and Democratic legislators. At the same time, both parties revert policy when control of the legislature changes. I then embed a simple model of the legislature into a neoclassic growth model with a climate externality to understand the long-run implications of polarization on climate change. I show that the effects of polarization are mitigated by the exposure of the economy to climate change. In the second chapter, I document that economic news become more common knowledge during economic recessions by applying topic modeling to the front page of newspapers published in the United States. Based on this observation, I build a business cycle model in which media play a central role by amplifying the decision of firms not to invest. In the third chapter, I apply the empirical framework developed in the first chapter to study the impact of party polarization on the complexity of bills proposed in the United States legislatures. I find that polarization increases legal complexity, while it narrows the gap between the complexity of bills proposed in Democratic and Republican legislatures.

Keywords

Macroeconomics; Textual analysis

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tzmv.pdf

2.236Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)